Poleg nekaterih kadrovskih sprememb v velenjski prvi ekipi bo novo podobo dobil tudi strokovni štab. V prihodnji sezoni bo vlogo pomočnika trenerja članske vrste Gorenja Velenja prevzel Benjamin Zbičajnik.

Zoran Jovičić se bo v novo sezono odpravil z nekoliko spremenjenim strokovnim štabom. Klub zapušča Vanja Kralj, ki je v letošnji sezoni v članski ekipi opravljal delo trenerja za telesno pripravo in delo pomočnika trenerja. Slednjo funkcijo bo v prihodnji sezoni prevzel mladi Benjamin Zbičajnik, vse do sezone 2017 še aktiven igralec. Zbičajnik je svojo rokometno pot začel v Velenju, nato pa je dve sezoni preživel v Grosupljem in Železnikih, kjer je igral tako za mladinsko kot člansko ekipo. Po sezoni igranja pri prvi ekipi RK Grča iz Kočevja ga je pot vodila v Slovenj Gradec, kjer je krožni napadalec preživel kar sedem sezon. V sezoni 2016/17, ko je RK Slovenj Gradec 2011 igral v 1. NLB rokometni ligi, je opravljal tudi vlogo pomočnika glavnega trenerja članske ekipe.

Čeprav je Benjamin svojo igralsko kariero zaključil šele pred dvema letoma, pa ima že več kot 9 let trenerskih izkušenj. Kot trener je svoje znanje prenašal na mlade rokometaše Rokometne šole Sebastjana Soviča, v letošnji sezoni pa je v velenjskem klubu vodil selekcijo starejših dečkov B, ki se je uvrstila med 4 najboljše ekipe v državi.

V prihodnji sezoni tako stopa novemu izzivu naproti. S svojim znanjem, delavnostjo in pozitivnim pristopom bo nedvomno pomemben mozaik v zgodbi članske ekipe Gorenja Velenja.

Benjamin Zbičajnik: »Z novo sezono se tudi sam osebno odpravljam novim izzivom naproti. Ne skrivam, da sem bil presenečen, ko sem prejel klic, če bi upravljal funkcijo pomočnika trenerja članske ekipe. V izjemno veselje in zadovoljstvo mi je, da bom lahko to funkcijo upravljal v tako velikem klubu kot je Gorenje Velenje. Rad bi se zahvalil našemu športnemu direktorju gospodu Janezu Gamsu in trenerju Zoranu Jovičiću za ponujeno priložnost in verjamem, da bomo odlično sodelovali.«

Foto: RK Gorenje Velenje