Avgusta v Sloveniji pričakujemo zanimivo teniško dogajanje. Po dveh prestavitvah dogodka Igrajmo tenis! bo ta na sporedu prvo avgustovsko soboto, isti konec tedna pa bo nekaj kilometrov stran na igriščih TD Slovana potekalo Odprto prvenstvo (OP3) za člane. Sredi meseca pa nas v Portorožu nato čaka še teniški festival in Odprto prvenstvo (OP4) za člane.

V Ljubljanskem BTC Cityu bo torej tudi letos potekala tradicionalna prireditev Igrajmo tenis!. Najbolj množičen teniški dogodek za najmlajše bo zaradi trenutnega stanja v državi potekal zgolj en dan. Mladi igralci in igralke v starostni kategoriji 8-11 let nastopajo v mini in midi tenisu, tenis do 10 in 11 let bo zaradi varnostnih razlogov potekal na drugi lokaciji, in sicer v Železničarskem teniškem klubu v Mariboru. Naj spomnimo, da je dogodek, na katerem je lani nastopilo več kot 250 otrok, tradicionalno na sporedu maja, nato je bil zaradi pandemije prestavljen na julij, zdaj pa je načrtovan za prvega avgusta. Tekmovanje bo organizirano v skladu s smernicami in priporočili NIJZ, tako, da bo poskrbljeno za varnost in zdravje vseh udeležencev. Tudi zaradi tega letos ne bo organizirana drugače zelo priljubljena Teniška olimpijada. Ob tekmah bodo na prizorišču potekale še druge aktivnosti kot Ball Boys Booth camp za pobiralce žogic in druge nagradne igre s katerimi bo poskrbljeno, da otrokom med čakanjem na nastope ne bo bilo dolgčas.

Kljub odpovedi ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open pa bo tudi letos Portorož teniško obarvan. Najprej bo na sporedu Odprto prvenstvo (OP4) za člane, na katerem bodo prisotni vsi najboljši slovenski igralci in igralke, ki takrat ne bodo v tujini. Kot vsako leto pa bo potekal tudi teniški festival, tekmovanja v vseh starostnih kategorijah, kjer se bodo na enem mestu zbrali vsi teniški upi. V kolikor bo mogoče, bodo organizirani tudi korporativni dogodki, kjer bo šport povezan tako z zabavo kot tudi poslom. Celotna prireditev bo potekala v skladu s priporočili pristojnih organov.

Tudi sicer se na Tenis Sloveniji trudimo izvajati našo osnovno dejavnost, zato skrbimo, da tekmovanja pod našim okriljem nemoteno potekajo znotraj dovoljenih okvirjev.