Kot napovedano so se danes kolesarji preizkusili kar dvakrat. Dopolnde so vozili na kronometer v dolžini 35,3 kilometra. Najuspešnejši je bil Belgijec Roesen, malo zaostanka pa si je pridelal stari znanec 'perutninarjev' iz Srbije Rus Oleg Joukov. Ker je imel že prej večjo prednost pred Belgijcem je prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi. Naša četverica kolesarjev je bila pri merjenju časa na kronometru v zlati sredini.

Popoldne so se kolesarji odpravili še na šesto in predzadnjo etapo dirke, ki jih je popeljala po progi dolgi 116,7 kilometra z enim letečim in enim gorskim ciljem. Poznala se je utrujenost po dopoldanski preizkušnji, na katero so vsi veliko stavili, saj v prejšnjih etapah ni bilo velikih razlik. Cela skupina kolesarjev je progo prevozila v strnjeni skupini. Nekaj pobegov je sicer začinilo dirkanje, vendar nihče ni bil sposoben pridelati odločilne prednosti. Taktika tistih, ki so se prebili v ospredje skupne razvrstitve pa je seveda bila, da nikogar ne spustijo izpred oči, da bi z morebitnim pobegom izničil njihov trud. Tako je cela skupina pripeljala tudi v cilj. Pri vrhu torej nobenih sprememb . Oleg Joukov iz ekipe Moscow City je nosilec rumene majice.

Srečko Glivar, trener slovenskih kolesarjev profesionalcev, je po koncu predzadnje etape povedal: "Žal si moramo priznati, da smo vsi skupaj že malo utrujeni. V tem delu sezone so se dirke vrstile ena za drugo in to pomeni, da nismo imeli pravega počitka vse od začetka februarja. Akumulirana utrujenost pa nikoli ni dobra popotnica, ko se spopadaš s tako konkurenco, kot je tokrat zbrana tukaj. Seveda, saj je dirka kategorizirana 2.3, kar prinese veliko točk ob uspehih. Kljub temu, da smo razporejali kolesarje po dirkah glede na njihove sposobnosti in značilnosti dirk, smo relativno majhna ekipa in vsak od nas je dobil lepo mero obremenitve." Na srečo je drugi del sezone manj natrpan z dirkami, tako da bodo kolesarji, po etapni dirki Uniqua Cassic prihajajoči teden v Avstriji in še dveh enodnevnih dirkah, malo počivali in se nato odpravili s polnimi baterijami novim zmagam naproti.

Jutri bodo na Poljskem opravili še z zadnjo etapo, ki bo spet ravninskega značaja. Dolga bo 146,2 kilometra in imela tri leteče cilje. Glivar meni da je Joukov nesporni favorit za zmago na dirki, saj je v odlični formi, žal pa mu tokrat Marin ni prišel tako blizu, kot v Srbiji. Nekaj možnosti še ima preostala četverica kolesarjev Perutnine Ptuj za kakšen etapni rezultat, vendar jim ravninski način dirkanja ni tako pri srcu, kot po bolj razgibanih terenih.

Generalna razvrstitev po 4.etapi Course de la Solidarite Olympique, 4.julij - čas/zaostanek:
1. Tomasz BROZYNA (Pol) CCC Polsat 13:46:00
2. Michel VAN HAECKE (Bel) Palmans-Collstrop 0:06
3. Aleksander KLIMENKO (Pol) Mroz isti čas
4. Oleg JOUKOV (Rus) Moscow City 0:18
5. Cezary ZAMANA (Pol) Mroz 0:20
6. Zbigniew PIATEK (Pol) Mroz 0:21