Pred rokometaši Gorenja Velenja je zahteven vikend. Odpravljajo se na zaključni turnir Pokala Slovenije, ki ga bo v soboto 11. in nedeljo 12. maja gostila novomeška Dvorana Marof.

Varovanci Zorana Jovičića so si mesto na finalnem turnirju najboljše četverice priborili z dvema domačima zmagama, enkrat pa so slavili v gosteh. Tekmo 1/16 finala proti ekipi Urbanscape Loke so decembra ose v Rdeči dvorani dobile s 33:27. Nadaljevanje tekmovanja je prineslo gostovanje v Dolu pri Hrastniku, kjer so črno-rumeni slavili s 33:26. Marca so si Velenjčani z zmago s 30:26 v domači dvorani nad rokometaši Kopra 2013 zagotovili vstopnico za finalni vikend.

V soboto sta v Novem mestu na vrsti oba polfinalna obračuna, v nedeljo pa še tekmi za 3. in 1. mesto. Na prvi tekmi polfinala se bo ekipa Gorenja Velenja, ki jo še vedno pesti nekaj poškodb, srečala z rokometaši Celja Pivovarne Laško. Tekmo, ki je na sporedu ob 17.00, si bo mogoče ogledati tudi v neposrednem prenosu na programu TV SLO 2. Na drugi tekmi pa se bodo domači rokometaši pomerili z ekipo SVIŠA iz Ivančne Gorice.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: »Pestijo nas poškodbe in vikend pred nami bo za nas vse prej kot lahek. Na tem turnirju bomo najverjetneje preizkusili nekaj rotacij, aktivirali smo tudi nekaj mladincev. Pričakujem borbo za vsako žogo, nenazadnje nimamo kaj izgubiti. Celjani so veliki favoriti, kako pa se bo na koncu izšlo pa bomo videli v soboto.«

David Miklavčič, rokometaš Gorenja Velenja: »Z uvrstitvijo na finalni turnir smo izpolnili nek, lahko bi rekel, tihi cilj. Vendar sedaj sta pred nami dve težki tekmi, obe bo potrebno odigrati maksimalno, ne glede na to, za katero mesto se bomo na koncu borili. V polfinalu nas čakajo Celjani, po izredno kratkem času je ponovno na sporedu šaleško-savinjski derbi, tokrat na nevtralnem terenu. So favoriti, mi pa smo tisti, ki lovijo njihov skalp. Mi bomo igrali po naših najboljših močeh in dali vse od sebe, da v Novem mestu prikažemo lepo in dobro igro. Kaj pa bo to na koncu prineslo bomo pa videli ob koncu vikenda.«

SOBOTA, 11. maj
Prva polfinalna tekma, 17.00: RK Celje Pivovarna Laško – RK Gorenje Velenje
Druga polfinalna tekma, 20.00: MRK Krka – RK SVIŠ Ivančna Gorica

NEDELJA, 12. maj
Tekma za 3. mesto, 14.00: Poraženec 1. polfinala – Poraženec 2. polfinala
Finale, 17.00: Zmagovalec 1. polfinala – Zmagovalec 2. polfinala

Foto: RK Gorenje Velenje