Članska ekipa rokometnega kluba Gorenje Velenje se je, po več kot dveh mesecih premora zaradi epidemije koronavirusa, v torek ponovno zbrala na skupnem treningu v Rdeči dvorani.

Po odloku Vlade Republike Slovenije, kateri ponovno dovoljuje treninge v skupinskih športih, so tako varovanci trenerja Zorana Jovičića lahko pričeli s treningi v dvorani, po tem ko so zadnjo tekmo črno-rumeni odigrali 11. marca v Ajdovščini. Takrat so se črno-rumeni uvrstili v četrtfinale Pokala Slovenije, a nadaljnji razplet dogodkov poznamo. Predčasno končana sezona je Velenjčane postavila na nehvaležno 4. mesto v državnem prvenstvu, prav tako so ostali brez boja za ponovitev lanskega uspeha v Pokalnem tekmovanju ter nadaljevanja skupinskega dela Pokala EHF. V slednjem tekmovanju so ose v »skupini smrti« obstale na 3. mestu, z enakim številom točk kot aktualni francoski podprvak, HC Nantes.

Ose so sedaj osredotočene na novo sezono in tudi priprave bodo na začetku temeljile na vpogled v fizično stanje posameznikov, postopoma pa bodo igralci pridobivali nazaj prave občutke za igro z žogo. S kombinacijo treningov na prostem in v dvorani bodo rokometaši Gorenja Velenja predvidoma trenirali do konca junija, nato pa bo sledil premor pred jesenskim pripravljalnim delom.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: »Vesel sem, da smo se po dolgem času ponovno zbrali skupaj. Glede na okoliščine smo korektno opravili s prvim treningom. Dva meseca premora je dosti časa, tako, da se bomo morali potruditi, da tiste trenutke ko nismo mogli skupaj trenirati, nadoknadimo in spravimo igro na višji nivo. Na začetku bo poudarek na fizični pripravi, potem pa bomo, ko bo to dovoljeno, nadaljevali s kontaktno igro. Plan je, da treniramo do konca junija, potem pa bomo počakali na odločitev Rokometne zveze Slovenije glede poteka prvenstva v novi sezoni in se temu prilagodili.«

David Miklavčič, kapetan Gorenja Velenja: »Zadnja dva meseca smo trenirali po posebnih programih, katere smo poskušali v čim večji meri izvajati. Težko je trenirati na takšen način, ker tudi nimamo vse potrebne opreme doma, ampak mislim, da smo se dobro znašli. Vsekakor pa smo vsi pogrešali družbo, dvorano in ta ustaljen ritem treningov, saj se hitro naveličaš treningov od doma. Sedaj smo dobili nek nov zagon in energijo, veselili smo se vrnitve na igrišče, zato nam teh nekaj tednov ne bo težko trenirati in nadoknaditi izgubljeni čas. Seveda se bo poznalo, da smo bili toliko časa brez žoge, rokomet je vseeno kontaktni šport in brez tega je druga pesem, vendar mislim, da imamo dovolj časa, da se v miru pripravimo novim izzivom naproti.«

Foto: RK GORENJE VELENJE