Varovanci velenjskega trenerja Zorana Jovičića so v sredo odigrali še zadnjo tekmo državnega prvenstva v tem letu. Drugič v sezoni so se pomerili proti novincem med prvoligaši, MRK Ljubljana. Ponovno so upravičili vlogo favorita in nasprotnike premagali s 34:24. Velenjčani so se z Ljubljančani pomerili že v 1. krogu in jih na domačih tleh premagali s 30:18.

Priložnost za prvi napad so dobili domačini, a ga niso izkoristili. Na drugi strani je sodnik že v prvi minuti pokazal rumeni karton Slavku Eraku, Domen Tajnik pa je s sedemetrovko zadel za 1:0. Napake domačinov so do 6. minute Velenjčani izkoristili že s tretjo sedemetrovko, ko je za +3 (0:3) zadel Kenan Pajt. Težave je Ljubljančanom povzročal tudi velenjski vratar, Aljaž Panjtar, z dobro obrambo. V 25. minuti so bili črno - rumeni v prednosti že +9 (5:14). Ekipa črno - rumenih je na odmor odšla z desetimi zadetki prednosti (6:16).

V drugem polčasu je trener črno - rumenih na parket poslal mlajše igralce, Panjtarja pa je v golu zamenjal Emir Taletović. Za +11 je v 36. minuti poskrbel Ibrahim Haseljić (6:17). Gostujoča ekipa je tudi v nadaljevanju tekme držala visoko prednost. V 51. minuti je za +15 zadel Branko Predović (16:31). Domačini so razliko do konca tekme uspeli nekoliko znižati, a so se na koncu zmage s +10 veselili Velenjčani. Končni rezultat tekme je bil 24:34. Najboljši strelec velenjske ekipe je bil Ibrahim Haseljič z petimi zadetki.

Ibrahim Haseljić, rokometaš Gorenja Velenja: “Dobro smo odprli prvi polčas in naredili veliko razliko, ki smo jo držali vse do konca tekme. Na zadnji tekmi domačega prvenstva v tem letu smo tako prišli do nove zmage. Jutri že odhajamo na Finsko, kjer bomo dali vse od sebe, da nadaljujemo tekmovanje v evropskem tekmovanju.”

14. krog (Liga NLB), 16. december, 17:00 (Športna dvorana Kodeljevo, Ljubljana): LJUBLJANA : GORENJE VELENJE 24:34 (6:16)

GORENJE VELENJE: Panjtar (8 obramb), Taletović (7 obramb), Haseljić 5, Tajnik 4, Lončar 4, Sokolič 4, Pajt 3, Miklavčič 3, Kavčič Aleks 3, Ravnikar 3, Strac, Grmšek, Kavčič Miha

Foto: RK GORENJE VELENJE