Na mrzlo soboto so se v osmem kolu prvoligaškega tekmovanja, prvem po reprezentančnem odmoru, najboljši klubi v državi vrnili na terene. NK Triglav Kranj se je odpravil na bližnje gostovanje v Domžale, v Kranj pa se je vrnil praznih rok. Domači so namreč slavili s 6:1.

Vsi, ki so spremljali tekmo v živo ali preko prenosa na Šport TV, so premoč z lahkoto priznali Domžalčanom. Orli sicer v aktualni sezoni v prvih polčasih praviloma niso prejemali zadetkov, tokrat pa temu ni bilo tako in Domžale so na odmor odšle s prednostjo 3:1. Že v 11. minuti je prvi gol dosegel Bizjak, v 22. pa je Matej Poplatnik izenačil po strelu z bele pike. Za napadalca bordo-belih je bil to četrti zadetek v sezoni. Že v naslednjem napadu so domači imeli priložnost z bele pike in Ibričić je ugnal Elvisa Džafiča.

Pred koncem prvega dela je Bizjak prispeval še drugi zadetek na srečanju. V nadaljevanju so gostje na trenutke prevzeli pobudo in pokazali znanje in veliko željo po vrnitvi v igro za vsaj remi, a domači so bili nadvse učinkoviti. Da so imeli bordo-beli precej nesreče priča dejstvo, da je Luka Majcen dosegel avtogol, za tem pa so v zaključku tekme Domžalčani le še dokončali začeto. Zadela sta še Dobrovoljc in Hebaj. V naslednjem kolu bo Triglav znova igral doma, po dveh zaporednih gostovanjih bo v Športni center Kranj prišel velenjski Rudar, tekma pa se bo začela ob 14:00.

NK Domžale - NK Triglav Kranj 6:1 (3:1)

Na fotografiji je Matej Poplatnik.