Pred rokometaši Gorenja Velenja je zaključni turnir Pokala Slovenije. Letošnji ˝Final 4˝ bon a sporedu v soboto, 14. in nedeljo, 15. maja v ŠD Slovenj Gradec. Velenjčani se bodo že v polfinalu srečali z večnimi tekmeci, ekipi RK Celje Pivovarna Laško.

Drugi vikend v mesecu maju bo rezerviran za zaključni turnir Pokala Slovenije za moške, za kar so z odličnim sodelovanjem poskrbeli domači RK Slovenj Gradec, Mestna občina Slovenj Gradec ter dva udeleženca pokalnega turnirja, RK Celje Pivovarna Laško in RK Gorenje Velenje. Vsi skupaj so namreč ugotovili, da je združevanje in sodelovanje tisto, ki lahko slovenskemu rokometu zagotovi svetlo prihodnost in ta turnir bo pravi pokazatelj tega.

Žreb polfinalnih parov je bil opravljen 19. aprila v dvorcu Rotenturn v Slovenj Gradcu. Ples kroglic je določil, da se bosta v polfinalnih tekmah srečala RK Dobova in RD Urbanscape Loka ter RK Gorenje Velenje in RK Celje Pivovarna Laško. Velenjčani so se s Celjani srečali pretekli vikend na tekmi državnega prvenstva v Celju. Na tekmi 24. kroga Lige NLB so bili boljši domačini, ki so slavili z rezultatom 27:25.

Ose so se s Celjani pomerile tudi na zadnjem zaključnem turnirju leta 2019 v Novem Mestu. Tedaj so bili uspešnejši črno-rumeni (29:27), ki so na koncu tudi osvojili pokalni naslov, drugi v zgodovini kluba. Polfinalno tekmo Pokala Slovenije med RK Gorenje Velenje in RK Celje Pivovarna Laško, ki bo na sporedu jutri ob 20.00 uri si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na TV Slovenija 2.

Timotej Grmšek, rokometaš RK Gorenje Velenje: ˝Jutri nas čaka zelo zahtevna tekma proti ekipi Celja Pivovarne Laško. Prav vsi v ekipi se zavedamo pomembnosti te tekme, zato bo še kako pomembno da smo skozi vso tekmo maksimalno osredotočeni ter da prikažemo borbeno in disciplinirano igro brez večjih napak vse do zadnjega piska.˝

½ Pokala Slovenije, 14. maj, 20.00 (ŠD Slovenj Gradec)
RK GORENJE VELENJE : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO