Rokometaši Gorenja Velenja so v petek zgodaj zjutraj odpotovali v Bukarešto, kjer jih v soboto čaka drugi preizkus v VELUX EHF Ligi prvakov. Nasproti jim bo stal romunski prvak Dinamo. Tekma se bo začela ob 19. uri po slovenskem času, v Sloveniji pa jo bo v živo prenašal Šport TV 2.

Dinamo med evropsko klubsko elito nastopa četrtič v svoji zgodovini. Na uvodni tekmi je gostoval na Danskem in visoko klonil, potem ko je bil Skjern boljši z 39:28. S šestimi zadetki je bil v romunski zasedbi najboljši 22-letni beloruski reprezentant Vadim Gajdučenko (SZ, 192 cm, 1995), ki je eden izmed sedmih novincev v ekipi. Pet oziroma štiri gole sta prispevala iranska brata Sajad (189 cm, 1990) in Allahkaram (195 cm, 1988) Esteki.

Rokometna ekipa, ki deluje od leta 1953, je ena izmed 27 aktivnih športnih sekcij v istoimenskem mestnem klubu. Zadnji dve sezoni je osvojila naslov romunskega državnega prvaka, skupno pa v svojih vitrinah premore že 14 naslovov. V minuli sezoni je četrtič v zgodovini osvojil tudi domačo pokalno lovoriko, medtem ko je to sezono začel z osvojitvijo romunskega Superpokala.

Željko Babić, trener Gorenja Velenja: »Od naše ekipe pričakujem, da bo na sobotni tekmi v Bukarešti zmanjšala število tehničnih napak iz preteklih preizkusov. Dinamo je izredno neugodna ekipa, ki v obrambi igra čvrsto, medtem ko v napadu premore dobre strelce z razdalje. Seveda tudi mi premoremo svoje prednosti, s katerimi bomo skušali tekmo narediti kar se da zanimivo. Menim, da so naši fantje hitrejši, zato moramo izkoristiti slabše vračanje tekmecev v obrambo.«

Matjaž Brumen, rokometaš Gorenja Velenja: »V soboto si želimo zmage. Mislim, da smo bolj kakovostni od Dinamove ekipe. Ta je od nas višja, a v obrambi zato precej počasnejša, medtem ko se romunski prvaki v napadu predvsem poslužujejo strelov z razdalje. Čas je, da se mi v napadu končno zberemo ter odigramo tako kot znamo. Predvsem moramo zmanjšati število tehničnih napak in kaznovati tekmece s hitrimi nasprotnimi napadi. Če bo temu tako, se bomo lahko iz Romunije vrnili zadovoljni.«

VELUX EHF LIGA PRVAKOV, SKUPINA C, 2. KOLO:

Sobota, 23. septembra, ob 19.00:
DINAMO BUKAREŠTA : GORENJE VELENJE (prenos na Šport TV 2)

Ob 17.00: ELVERUM HANDBALL : SKJERN HANDBOLD

Nedelja, 24. septembra, ob 17.00: ABANCA ADEMAR LEON : KADETTEN SCHAFFHAUSEN

Več informacij