Ta torek rokometaše Gorenja Velenja v domači Rdeči dvorani čaka tretja tekma nove sezone Lige SEHA Gazprom. V Šaleško dolino prihaja debitant v regionalni druščini, moštvo Dinama iz Pančeva. Tekma, na kateri bodo ose iskale pot do prve zmage, se bo začela ob 19. uri.

Dinamo, ki je prav tako kot Gorenje Velenje odet v črno-rumene barve, bo prihodnje leto praznoval 70 let obstoja. V svoji zgodovini je dvakrat osvojil naslov jugoslovanskega podprvaka (1970 in 1982), v zadnjih letih pa nastopal v srbski drugoligaški druščini. Med domačo elito se je kot zmagovalec Super B lige vrnil po sezoni 2015/16 in med prvoligaši takoj zasedel drugo mesto.

Premierni nastop v Ligi SEHA Gazprom so rokometaši Iz Pančeva opravili z odliko, saj so na srbskem dvoboju v Novem Sadu odpravili Vojvodino z 29:24, medtem ko so v 2. kolu doma morali priznati premoč skopskemu Metalurgu (20:25). Na dosedanjih tekmah sta bila s po sedmimi goli najučinkovitejša Miljan Bunjevčević (LZ, 195 cm, 1996) in Jovan Stojanović (SZ, 181 cm, 1996), po šest pa sta jih dodala Pavle Banduka (DK, 186 cm, 1996) in Petar Žujović (SZ, 198 cm, 1981).

Željko Babić, trener Gorenja Velenja: "Na tej tekmi pričakujem našo zmago. Do uspeha se bomo lahko dokopali le s čvrsto in okretno obrambno igro, ki smo jo na zadnjih tekmah že kazali. V napadu od fantov pričakujem veliko manj tehničnih napak in precej boljši izkoristek strelov. Tekmeci so izkušeni, zato bomo morali biti potrpežljivi in si prednost graditi postopoma."

Blaž Kleč, rokometaš Gorenja Velenja: "Dinamo Pančevo premore dobro ekipo. Na tekmece smo se dobro pripravljali. Če bo naš pristop pravi, potem verjamem, da nam tri točke ne uidejo. Na zadnjih tekmah je naša obramba večino časa delovala precej dobro, medtem ko moramo igro v napadu še nekoliko izboljšati in odpraviti tehnične napake. Verjamem, da se bomo proti srbski ekipi znali sprostiti."

LIGA SEHA GAZPROM, 3. KOLO: Torek, 12. septembra, ob 19.00:
GORENJE VELENJE : DINAMO PANČEVO (prenos na Šport TV 1)

www.rk-gorenje.com