Po težkem nedeljskem porazu v državnem prvenstvu se je moštvo Gorenja Velenja že naslednje dopoldne podala na zadnje gostovanje v Ligi SEHA Gazprom. Moštvo iz Šaleške doline bo danes ob 16. uri po slovenskem času gostovalo pri Meškovu iz Bresta. V Belorusijo je s črno-rumenimi odpotovalo pet mladincev (Ibrahim Haseljić, Tadej Mazej, Jernej Drobež, Timotej Grmšek in Miljan Vujović), medtem ko so v domovini ostali Žarko Pejović, Alem Toskić in Rok Zaponšek.

Z beloruskimi prvaki je Gorenje Velenje v tej sezoni odigralo že dve tekmi. Prva je bila na sporedu v začetku avgusta v Podčetrtku, ko je Željko Babić na prvi pripravljalni tekmi črno-rumeno zasedbo popeljal do zmage s 27:24. Hrvaški trener na velenjski klopi je nato dobil tudi prvo uradno medsebojno tekmo z Meškovom, pri katerem je deloval med letoma 2013 in 2015. Decembra so njegovi izbranci tekmece v Rdeči dvorani povsem razorožili in zmagali s 37:28.

Meškov, ki si je že zagotovil mesto na finalnem turnirju najboljše četverice regionalnega tekmovanja, je na zadnji tekmi v Skopju doživel poraz. Metalurg je bil boljši s 37:33.

Željko Babić, trener Gorenja Velenja: "Meškov je odlična ekipa, ki nastopa v VELUX EHF Ligi prvakov in se je tam prebila med najboljših 16 ekip. Tekma bo zagotovo zelo zahtevna. Mi imamo kar nekaj težav s poškodbami. Moramo biti osredotočeni in Odigrati po najboljših zmožnostih. Osnova za kakršen koli pozitiven rezultat je dobra obramba. Ta bo morala biti čvrsta."

Jan Tajnik, rokometaš Gorenja Velenja: "Pričakujem, da se bo po težkem porazu v državnem prvenstvu naša ekipa pobrala in stopila skupaj. Narediti moramo vse, da tekmo dobimo in se vrnemo v zmagovalne tirnice. Meškov je dober tekmec, ki ima z nami neporavnane račune. Na prvi tekmi v Rdeči dvorani smo ga namreč precej gladko premagali, zato se nam bo zagotovo želel maščevati. Želim si dobre tekme in zmage."

LIGA SEHA GAZPROM, 17. KOLO: Torek, 13. marca, ob 16.00 (18.00 po lokalnem času):
MEŠKOV BREST : GORENJE VELENJE (prenos na Šport TV 1)

www.rk-gorenje.com