Ljubljana, 23. september 2020 - Slovenska teniška reprezentanca, ki je v Davisovem pokalu zadnjič igrala marca, bo dvoboj v drugi svetovni skupini tega tekmovanja proti Paragvaju odigrala septembra leta 2021 v Portorožu. Vodstvo tekmovanja za Davisov pokal je na video konferenci odločilo, da bo državam gostiteljicam zaradi zmanjšanja možnosti okužbe z novim koronavirusom ponudilo možnost igranja v dveh terminih, ki hkrati omogočata igranje na zunanjih igriščih. Slovenski kapetan, Miha Mlakar, se je tako moral odločiti, ali bo Slovenija igrala marca ali septembra prihodnje leto.

“Ker marca težko igramo na prostem smo se odločili za september. Seveda pa bo takrat tudi več možnosti, da bo koronavirus preteklost in bomo lahko imeli tudi pomoč navijačev. Na kakšni podlagi bomo igrali še ne vemo, vse bo odvisno od tekmovanj, ki bodo potekala v tistem obdobju. Ker nas prihodnje leto čaka le ta dvoboj se bomo prej dvakrat zbrali na pripravah. Te smo imeli že letos in so bile zelo uspešne. Želimo obdržati ekipni duh, ob tem pa želimo reprezentanci priključiti tudi mlajše igralce, ki so v zadnjem obdobju vidno napredovali,” je odločitev razložil Mlakar.

Naj spomnimo, Slovenija je marca izgubila v kvalifikacijah za svetovno skupino I proti Pakistanu, žreb v svetovni skupini II pa ji je nato namenil Paragvaj. Zmagovalec tega dvoboja se bo uvrstil nazaj v kvalifikacije za svetovno skupino I.

www.tenis-slovenija.si