Velenjčani so v soboto odigrali tekmo 9. kroga Lige NLB. Po napeti končnici sta si ekipi v Rdeči dvorani razdelili točke, bilo je 31:31.

Tekmo so varovanci Zorana Jovičića odprli dobro. Čvrsta obramba je botrovala temu, da gostje niso našli rešitve v napadu. Nikola Špelić je v 5. minuti tekme zadel za 5:2, na drugi strani se je v vratih s tremi zaporednimi obrambami izkazal Emir Taletović. Velenjski rokometaši so svojo dobro igro v napadu izkoristili za doseganje lahkih zadetkov na drugi strani. Po 10. minutah igre so rokometaši Gorenja Velenja, po zadetku Matica Verdinka iz protinapada, vodili s +5 (7:2). Nato so sledile boljše minute gostov. Ti so se prebudili, bolje zaigrali v napadu in z delnim izidom 4:0 izenačili v 17. minuti srečanja. Do konca polčasa smo spremljali igro »gol za gol«, ob polčasu je bilo 15:14.

Po prihodu iz slačilnice so sledile odlične minute domačih rokometašev. V vratih se je ob začetku 2. polčasa z obrambo izkazal Miljan Vujović, na drugi strani je po 5. minutah igre Aleks Kavčič zadel za 19:14. Prednost štirih zadetkov so črno-rumeni ohranjali vse do 41. minute, nato pa je ekipa Trima s 4 zaporednimi zadetki rezultat ponovno izenačila (22:22). Tako kot ob koncu 1. polčasa, smo do konca igralnega časa ponovno spremljali igro, v kateri nobena od ekip ni povedla za več kot dva zadetka. Po napeti končnici je Trimo zadel tik ob izteku igralnega časa in ekipi sta se razšli pri neodločenem izidu 31:31.

Z osmimi zadetki je bil najboljši strelec velenjske ekipe Verdinek. Špelić je mrežo nasprotnika zatresel šestkrat, Aleks Kavčič pa petkrat. Pred rokometaši iz Velenja je nova tekma že to sredo, ko se bodo v gosteh pomerili z ekipo Hrastnika.

Domen Tajnik, rokometaš Gorenja Velenja: »Na vseh tekmah, ki smo jih dobro odprli ter povedli za nekaj zadetkov že ob samem začetku, smo v nadaljevanju padli v nek krč. Igra potem v nadaljevanju ni več tista prava, kar nasprotniku omogoča, da nas ujame. Vse to vodi v igro gol za gol, kjer pa vsi vemo, da je potrebno imeti tudi malo sreče za ugoden končni rezultat. In prav takšno tekmo smo spremljali tudi danes. Na koncu je prišlo do delitve točk. V sredo nas čaka že nova tekma, gostujemo v Hrastniku.«

9. krog Lige NLB, 10. november, 17.15 (Rdeča dvorana, Velenje):
GORENJE VELENJE : TRIMO TREBNJE 31:31 (15:14)

GORENJE VELENJE: Taletović 6 obramb, Vujović 5 obramb, Logar, Mazej, Haseljić 1, Tajnik 4, Špelić 6, Matanović 2, Stojnić, Miklavčič 2, Banfro, Verdinek 8, Šiško, M. Kavčič 3, A. Kavčič 5, Kete.

Več informacij

Foto: RK Gorenje Velenje