Že peto leto Slovenska turistična organizacija (STO) omogoča prenos dirke Po Sloveniji na svetovni TV mreži Eurosport. Tudi tokrat bo v ospredju promocija slovenskih turističnih destinacij, med katerimi so številne prejemnice znaka Slovenia Green, ter slovenski kolesarji, na čelu s Tadejem Pogačarjem, kolesarskim asom in ambasadorjem slovenskega turizma. STO v juniju in juliju na kanalih Eurosport izvaja intenzivno promocijsko kampanjo, v kateri izpostavlja Slovenijo kot zeleno butično destinacijo ter 10 destinacij, gostiteljic startov in ciljev etap.

28. mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji bo od danes (15. junija) do nedelje (19. junija), pričela uvod v vroče kolesarsko poletje, ki bo dosegel vrhunec z dirko po Franciji v mesecu juliju. STO v okviru številnih kolesarskih dogodkov krepi prepoznavnost znamke I feel Slovenia in Slovenije kot odlične destinacije za aktivna doživetja. Med ključnimi dogodki na področju športa, ki jih te dni gosti Slovenija, naj izpostavimo tudi največji mednarodni kolesarski kongres Velo City, ki poteka v Ljubljani od 14. do 17. junija, Tafiso, globalno največji in najprestižnejši svetovni kongres športa za vse, ki je med 8. in 12. junijem potekal v Portorožu in mednarodni filmski festival športnega dokumentarnega in igranega filma v Rogaški Slatini.

Med najpomembnejšimi kolesarskimi dogodki je 28. dirka Po Sloveniji, kjer STO partnersko sodeluje že 5. leto zapored in tako omogoča prenos dirke na nadnacionalno TV mrežo Eurosport. Letos pri dirki sodeluje 39 turističnih destinacij, s katerimi je STO določila kar 66 turističnih posebnosti Slovenije, tako imenovanih POI točk (Points of Interest), s katerimi bo Slovenija navduševala milijonsko občinstvo.

STO s sodelovanjem že petič zagotavlja prenos dirke na TV mreži Eurosport
STO je ob odličnih rezultatih sodelovanja z Eurosport v preteklih štirih letih, ko si je dirko ogledalo več kot 35 milijonov gledalcev, k projektu kolesarska dirka Po Sloveniji pristopila tudi v letošnjem letu.

STO v partnerstvu s Kolesarskim klubom Adria Mobil tudi letos zagotavlja prenos dirke pod prepoznavnim sloganom »Fight for green« na globalni televizijski mreži Eurosport in z zakupom oglaševalskega prostora v kar 218 televizijskih oglasih predstavlja lepote Slovenije, turističnih destinacij ter Slovenijo skozi oči Tadeja Pogačarja. Ljubitelje kolesarjenja bo za Slovenijo navduševala tudi v 3 milijonih prikazov spletnih oglasov na straneh Eurosporta. Izvedene bodo tudi komunikacijske aktivnosti predstavitve Slovenije kot zelene butične destinacije za odlična aktivna doživetja na družbenih omrežjih in spletni strani Eurosport. Oglaševalska akcija poteka od 6. junija do 30. julija 2022. Ob neposrednem prenosu dirke v živo na Eurosportu povprečno 2 uri na dan (skupno 10 ur) bo dirka prenašana tudi na RTV Slovenija.

Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije je na novinarski konferenci izpostavila velik pomen sodelovanja STO z Eurosport in tako krepitve prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot destinacije za odlična kolesarska doživetja v trajnosti zavezani destinaciji:  »Na Slovenski turistični organizaciji po odličnih rezultatih v preteklih štirih letih nadaljujemo sodelovanje pri kolesarski dirki Po Sloveniji, za katero lahko rečemo, da postaja pravi praznik slovenskega kolesarstva. Prenos dirke v skupnem trajanju 10 ur na kanalih Eurosport, RTV Slovenija ter na eurosport.com, objave na družbenih omrežjih in vsebinski prispevki o dirki in Sloveniji na spletnih straneh tega medijskega velikana ter s 218 televizijskimi oglasi in 3 milijone prikaznih spletnih pasic bo Slovenijo približalo milijonom ljubiteljev aktivnih počitnic. Eurosport mesečno doseže kar 205 milijonov ljudi po vsem svetu in je med najbolj gledanimi mednarodnimi televizijskimi kanali, tudi pred kanali kot sta CNN in BBC. Poseben pomen ima na dirki tudi letos slogan Boj za zeleno oz. Fight for green, ki poudarja zavezo naše dežele za zeleno prihodnost in izpostavlja odgovorno ravnanje, ki mu v slovenskem turizmu namenjamo posebno pozornost. Na Slovenski turistični organizaciji aktivnemu oddihu, še posebej pa kolesarjenju namenjamo posebno pozornost. Ponosni smo, da Slovenijo kot kolesarsko velesilo izpostavljamo v sodelovanju z vrhunskima kolesarskima asoma, Tadejam Pogačarjem in Primožem Rogličem. Prav danes smo na Slovenski turistični organizaciji objavili podkast s Pogačarjem. Slovenijo kot deželo edinstvenih doživetij, ki ga navdihuje k neverjetnim športnim dosežkom, bo Pogačar gledalcem Eurosporta predstavil tudi  v posebnem oglasu.«

Opis naslovne fotografije
Novinarska konferenca na predvečer dirke Po Sloveniji je gostila lanskega zmagovalca dirke, Tadeja Pogačarja in prav tako odličnega kolesarja Mateja Mohoriča. Sodelovanje pri dirki so predstavili še mag. Maja Pak, direktorica STO; Mojca Novak, predsednica Organizacijskega odbora dirke; Bogdan Fink, organizacijski direktor dirke in dr. Klemen Miklavič, župan Mestne občine Nova Gorica.

Foto: Vid Ponikvar, Sportida