Tudi letos je Slovenska turistična organizacija (STO) ob Dirki po Franciji zasnovala komunikacijsko kampanjo za dvig prepoznavnosti Slovenije kot turistične destinacije. Vrhunski športniki, ambasadorji slovenskega turizma, med njimi tudi kolesarski asi, kot sta Tadej Pogačar in Primož Roglič, ključno prispevajo k povečani pozornosti globalnih medijev, ljubiteljev športa in drugih javnosti ter s tem h krepitvi ugleda Slovenije kot destinacije za odlična aktivna doživetja. STO je ob tej priložnosti lansirala nov promocijski video s Pogačarjem in Rogličem. 

Letošnja ponovna zmaga Tadeja Pogačarja na Dirki po Franciji, dve etapni zmagi Mateja Mohoriča ter srčni boj Primoža Rogliča so v zadnjih treh tednih prispevali k izjemni rasti prepoznavnosti Slovenije kot kolesarske velesile v svetu. STO, ki ob največjih športnih dogodkih s komunikacijskimi kampanjami krepi prepoznavnost Slovenije kot dežele vrhunskih športnikov, destinacije za aktivni oddih in gostiteljice velikih športnih dogodkov, je tudi ob letošnji dirki izvedla vrsto promocijskih aktivnosti.

Mag. Maja Pak, direktorica STO je ob tej priložnosti izpostavila: »Tudi ob letošnji Dirki po Franciji smo na Slovenski turistični organizaciji zasnovali komunikacijsko kampanjo, s katero smo okrepili pozornost večmilijonskega občinstva za Slovenijo in jo predstavili kot edinstveno destinacijo za aktiven oddih. V sodelovanju z vrhunskima kolesarjema, ambasadorjema slovenskega turizma, Pogačarjem in Rogličem, smo pripravili nov promocijski video, tuje medije smo seznanjali s Slovenijo, kot deželo, od koder prihajajo najuspešnejši kolesarji drugi vrhunski športniki, okrepili smo komunikacijo na družbenih omrežjih in vsebine na portalu slovenia.info. Z vrhunskimi vizuali, ki vključujejo naše kolesarje, znamko I feel Slovenia in lepote Slovenije, smo nagovorili milijone kolesarskih navdušencev. Dirko po Franciji preko televizijskih zaslonov namreč spremljajo v kar 190ih državah, samo preko Eurosporta pa si je dirko že lani ogledalo 37 milijonov gledalcev. V rumeno pa smo obarvali tudi znak I feel Slovenia. Tudi v Sloveniji je kolesarjenje vse bolj priljubljeno, z uspehi slovenskih kolesarjev pa raste tudi gledanost kolesarskih dirk.«

STO je za komunikacijo ob Tour de France pripravila vrsto privlačnih in inovativnih vizualov, ki vključujejo tudi Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča. Velike pozornosti je deležen video kviz z Rogličem in Pogačarjem, ki je v objavah na družbenih omrežjih STO Facebook, Twitter, Instagram, YouTube in LinkedIn skupaj dosegel več kot 50.000 ogledov, delili pa so ga tudi številni mediji.

Foto: www.corvospro.com