Discovery Sports je podpisal nov večletni dogovor s podjetjem Infront, ki jim omogoča, da ljubiteljem zimskih športov na več kot 50 evropskih tržiščih lahko ponudijo v ogled najpomembnejše dogodke v organizaciji FIS-a oziroma Mednarodne smučarske zveze, s čimer ostajajo “dom zimskih športov.” S sezono 2021/22 bo naslednjih pet let mogoče ženske in moške tekme svetovnega pokala v organizaciji FIS-a, med drugim tekme v alpskem smučanju, smučarskih skokih, teku na smučeh, nordijski kombinaciji, deskanju na snegu in smučanju prostega sloga, spremljati na Discoveryjevih platformah, kot sta Eurosport in discovery+ (slednji v Sloveniji še ni na voljo, a bo v prihodnosti).

Paket pravic za prenose vključuje tudi FIS-ova svetovna prvenstva v alpskem in nordijskem smučanju leta 2023 (Francija in Slovenija) in 2025 (Avstrija in Norveška) kot tudi FIS-ova svetovna prvenstva v deskanju na snegu in smučanju prostega sloga leta 2023 (Gruzija) in 2025. Biatlonska tekma svetovnega izziva bo ravno tako prikazana vsako leto do 2025 skupaj s poletnim Grand Prix v smučarskih skokih. Discovery Sports ima ekskluzivni prenos za vse te dogodke na več kot 40 tržiščih (a ne tudi v Sloveniji), navijači pa bodo vsako leto lahko uživali v vsaj tisoč ur vsebine v živo z največjih zimskih dogodkov.

Kot je povedal Andrew Georgiou, predsednik Discovery Sports, je bil Eurosport vedno dom zimskih športov, ki je njihovim ljubiteljem postregel z najboljšim izborom dogodkov. Vesel je, da obnovljena pogodba s podjetjem Infront omogoča še več prenosov in s tem odlično pripravo na prenos zimskih olimpijskih iger v Pekingu 2022. Discovery še naprej na prvo mesto postavlja čim boljšo gledalsko izkušnjo, zaradi česar vlaga v odlične strokovne komentatorje kot tudi v tehnologijo, ki lahko gledalce pripelje čim bližje k dogodkom in tekmovalcem.

Foto: Getty Images