Velenjski rokometaši so v soboto gostovali v Dobovi. Od domačinov so bili boljši z 39:29. Na lestvici Lige NLB ose ponovno zasedajo drugo mesto. Trener velenjske ekipe, Zoran Jovičić, ni mogel računati na še vedno odsotnega Miha Kavčiča (poškodba glave) in Aleksa Kavčiča, ki si je na tekmi z Urbanscape Loko poškodoval ramo.

Velenjčani so v tekmo vstopili resno in odgovorno ter povedli s 4:0. Aljaž Panjtar je do 4. minute ubranil že 4 gole in povzročil resne težave domači ekipi. V nadaljevanju je prednost Velenjčanov počasi, a stalno naraščala. V 21. minuti je bil uspešen Jernej Drobež za +8 (16:8). Ose so prednost osmih zadetkov vzdrževale vse do konca prvega polčasa (23:15).

Črno - rumeni so se iz odmora vrnili še bolj razpoloženi. V 40. Minuti je za +11 uspešno zadel Kenan Pajt. Trener Zoran Jovičić je dal priložnost mlajšim igralcem, med vratnicami pa se je izkazal Alen Husejnović. V 60. minuti je za zadnji zadetek gostujoče ekipe uspešno zadel Matic Verdinek, Velenjčani pa so se veselili nove zmage z 39:29. V velenjski zasedbi so Kenan Pajt, Tilen Sokolič in Matic Verdinek dosegli po šest golov.

 Alen Husejnović, rokometaš Gorenja Velenja: “Po tekmi z Urbanscape Loko smo se spustili na realna tla. Cilj je bil, da na današnji tekmi damo vse od sebe in, da domov nesemo novi dve točki. Ta cilj smo tudi dosegli.”

18. krog Lige NLB, 27. februar, 19:00 (Športna dvorana Dobova): MRD DOBOVA : RK GORENJE VELENJE 29:39 (15:23)

RK GORENJE VELENJE: Panjtar (9 obramb), Husejnović (4 obrambe), Pajt 6, Sokolič 6, Verdinek 6, HAseljić 5, Tajnik 5, Drobež 5, Miklavčič 4, Grmšek 2, Starc, Komar, Jovičič, Mlivić, Ravnikar, Velić

Foto: RK GORENJE VELENJE