Velenjčani so v sredo, 2. 12. 2020, odigrali zaostalo tekmo 8. kroga Lige NLB. V Ribnici so premagali domačine in se veselili osme zmage v domačem prvenstvu, na lestvici pa so se povzpeli na drugo mesto. Ribniško ekipo so premagali z 32:26. Na parketu se je črno - rumeni ekipi po devetih mesecih, po poškodbi kolena, pridružil Ibrahim Haseljić in k zmagi prispeval en zadetek.

Za prvi zadetek na tekmi je poskrbel Kenan Pajt v 2. minuti za vodstvo gostov 1:0. Tilen Sokolič je mrežo domačinov stresel v 3. minuti za +2 (0:2). Ribničani so rezultat uspeli izenačiti v 4. minuti na 2:2. Po izključitvi Aleksa Kavčiča so v 12. minuti domačini prevzeli vodstvo in se od gostujočih os uspeli odlepiti za +3 (6:3). V 18. minuti je z zadetkom s sedem metrske črte rezultat na 8:8 poravnal Domen Tajnik. V naslednjih minutah smo gledali igro “gol za gol”, kjer si nobena od ekip ni uspela priigrati večje prednosti. V 29. Minuti je za +2 streljal dobro razpoloženi Pajt (12:14). V 30. Minuti so Velenjčani, po minuti odmora na zahtevo Zorana Jovičića, mrežo domačinov zatresli še enkrat in na odmor odšli s prednostjo +2 (13:15).

V drugi polčas so črno - rumeni vstopili samozavestno. Z zadetkom Aleksa Kavčiča v 34. minuti so bili v prednosti že za +5 (13:18). Z dobro obrambo na čelu z vratarjem Emirjem Taletovićem so Velenjčani v nadaljevanju vzdrževali visoko prednost. V 47. minuti je za +7 streljal Sokolič (20:27).  V 59. Minuti je Ibrahim Haseljić, za zadnji zadetek črno - rumenih v Ribnici, izkoristil napako domače ekipe in uspešno streljal s sedem metrske črte (25:32). Velenjčani so se na koncu veselili visoke zmage z 32:26.

V Velenjski ekipi sta blestela Domen Tajnik in Kenan Pajt, vsak s 7 zadetki. Sledil jima je Tilen Sokolič s 5 zadetki.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: "Riko Ribnica je naš dolgoletni rival. Pričakovali smo težko tekmo, tako da smo veseli, da zmago nesemo domov. Ribničanom želim srečo v nadaljevanju prvenstva.”

Domen Tajnik, rokometaš Gorenja Velenja: “Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Ekipa Ribnice  je v zadnjih letih v samem vrhu slovenskega rokometa. V prvem polčasu smo igrali dobro v obrambi, v napadu pa smo zgrešili preveč priložnosti, zaradi česar si nismo uspeli priboriti večje prednosti. Drugi polčas pa smo že na začetku z dobro obrambo dosegli nekaj lahkih zadetkov, ki smo jih do konca srečanja zanesljivo obranili in s tem zasluženo zmagali.”

8. krog Lige NLB (zaostala tekma), 2. december, 18:00 (Ribnica, dvorana ŠC Ribnica): RD RIKO RIBNICA : RK GORENJE VELENJE

GORENJE VELENJE: Panjtar (4 obrambe), Taletović (10 obramb), Tajnik 7, Pajt 7, Sokolič 5, Kavčič Aleks 4, Grmšek 3, Kavičič Miha 3, Miklavčič 2, Haseljić 1, Starc, Drobež, Komar, Lončar, Predović

Foto: RK GORENJE VELENJE