MEMOS je podiplomski študijski program, ki ga MOK organizira z univerzami iz Francije, Švice, Belgije, Velike Britanije, Italije, Luksemburga, Španije, Portugalske in San Marina. Letošnjo jesen bo z izobraževanjem pričela že 10. skupina 35 izbranih diplomantov iz tujih nacionalnih olimpijskih komitejev in mednarodnih panožnih zvez, ki bodo predavanja imeli v Lozani, Colorado Springsu in Ljubljani. Ljubljana bo izobraževanje gostila med 6. in 13. majem 2007 v Grand Hotelu Union.

»O izvedbi izobraževanja pri nas smo se dogovorili med igrami v Torinu, ko sva do tega dogovora prišla s profesorjem Jean Loup Chappeletom. Vedeti je potrebno, da je priložnost organizacije takšnega dogodka za Slovenijo veliko priznanje in čast, saj se je MOK v preteklosti odločal, da organizacijo takšnih izobraževanj prepusti večjim članicam. V tem tednu dni bomo udeležencem predstavili tudi slovenske naravne lepote ter znamenitosti«, je dejal Damjan Pintar, direktor marketinga OKS.

O MEMOSU - Ustanovljen je bil leta 1995, na pobudo nekaterih nacionalnih olimpijskih komitejev, univerz in ob finančni pomoči »Olympic Solidarity«. Namen ustanovitve je bil pripeljati športni management na višji nivo. Poteka v treh različnih modulih. Do sedaj je diplomiralo že 200 diplomantov iz skoraj 100 držav.