Čeprav je bilo sprva načrtovano, da bo koprsko drsališče ob morju obratovalo do 5. januarja, je veliko zanimanje za drsanje in nekajdnevno zaprtje drsališča zaradi slabega vremena pripomoglo k temu, da bodo drsanje ob morju podaljšali vse do 12. januarja.

Drsališče ob morju, ki so ga v Kopru tudi letos postavili na trg pri Upravi za pomorstvo in v bližnji mandrač, po razpoložljivih podatkih velja za največje drsališče na prostem v Sloveniji. Bolj kot sama veličina pa je zagotovo edinstvena njegova čudovita lokacija – le nekaj korakov od morja in v samem osrčju koprske Fantazime v Čudolandiji. V neposredni bližini drsališča je na voljo vsakodnevna raznolika praznična gostinska ponudba, kjer se obiskovalci lahko pogrejejo in okrepčajo, na bližnjih prizoriščih – v Taverni in v parku nasproti drsališča pa se odvija vsakodnevni bogat spremljevalni kulturno-glasbeni program. 

Drsališče bo obratovalo vse do 12. januarja. Med  tednom ga lahko obiščete med 9. in 21. uro (zadnji vstop ob 20:00), ob petkih in sobotah pa med 9. in 24. uro (zadnji vstop ob 23:00). Na predbožični večer (24. decembra) bo urnik drsališča podaljšan, in sicer bo zadnji vstop na drsališče možen vse do polnoči, prav tako boste lahko pozno v noč drsali tudi iz 31. decembra na prvi januar, ko bo zadnji vstop na drsališče možen do 1. ure zjutraj. Sicer je za enourni vstop na drsališče treba odšteti dva evra, za izposojo drsalk pa en evro. Otroci do šestega leta drsajo brezplačno, vendar jih mora na drsališču spremljati odrasla oseba, ki plača storitev po ceniku.

Foto: Jaka Ivančič