Z ekipno člansko zmago Konjeniškega kluba Velenje se je včeraj zaključil drugi tekmovalni dan državnega prvenstva v preskakovanju ovir, ki je na hipodrom v Lipici pritegnilo 135 tekmovalk in tekmovalcev z več kot 180 konji. Srebro v članski ekipni konkurenci je osvojilo Športno društvo Konjeniški center Celje, bron pa Konjeniški klub Suprinn.

»Startali smo na zmago, kar pomeni, da smo jo po tihem pričakovali. Sedaj, ko nam je uspelo, so vtisi dobri,» so bili po svečani razglasitvi rezultatov zadovoljni člani zlate ekipe Lana Tanko, Robi Skaza in Tadej Skaza, ki so nastopili s konji Quantum's Boy, Glinka de Lauzelle in Cortina. Zbrali so 32,60 točke in poudarili, da jih povezuje pravi ekipni duh, zato ves čas podpirajo drug drugega. Tako bo tudi v nedeljo popoldne, ko bodo na vrsti finalne individualne preizkušnje na kar 150 centimetrov visokih ovirah.

Srebro v članki konkurenci sta za Športno društvo Konjeniški center Celje prijahali Aleksandra Krainer s kobilo Luchy in Tajda Bossio s konjem Londonkor ter zbrali 33,79 točke. Nina Pangeršič s konjem Delissimo de Fremis in Primož Rifelj s konjem Chamberlain pa sta z rezultatom 34,89 točke osvojila bron za Konjeniški klub Suprinn. Ekipa Konjeniškega klub Velenje je slavila tudi v kategoriji mladincev, kjer je drugo mesto osvojil Konjeniški klub Karlo Maribor, tretje mesto pa Konjeniški klub Slovenj Gradec. Pri mlajših mladincih je Konjeniški klub Karlo Maribor osvojil prvo mesto pred ekipama Konjeniškega kluba PIP Ljubljana na drugem in tretjem mestu. Tudi med amaterji je člansko zlato šlo v Konjeniški klub Velenje.

Privlačno tekmovanje na hipodromu v Lipici se bo nadaljevalo danes, moč in hitrost najboljših tekmovalnih konj ter drznost tekmovalcev pa bodo na največji preizkušnji v nedeljo, 28. julija, ko bodo na vrsti finalni nastopi v individualni konkurenci. Tekmovanje v organizaciji Konjeniške zveze Slovenije in Kobilarne Lipica spremlja tudi privlačen spremljevalni program, ki obiskovalce vabi k ogledu predstave z lipicanci, na doživetje Postanite šepetalec konjem, k stiku z več kot 300 belimi lipicanci in osvežitvi v objemu zelene narave. Z državnim prvenstvom v preskakovanju ovir se je začel niz kar treh državnih prvenstev, ki bodo do jeseni prinesla pestro dogajanje na hipodrom v Lipici. 31. avgusta in 1. septembra bodo pomerili svoje moči najboljši vozniki vpreg, od 20. do 22. septembra pa bo sledilo državno prvenstvo v dresurnem jahanju.

Startne liste in vsi rezultati

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed