Rokometni klub Gorenje Velenje je v svoje vrste pripeljal prvo okrepitev za novo sezono. Po odhodu Klemna Ferlina bo prazno vrzel med vratnicama zapolnil 28-letni Velenjčan Emir Taletović (189 cm, 1990). Z zasedbo iz Šaleške doline je sklenil dvoletno sodelovanje.

Taletović je svoje prve rokometne korake naredil prav v velenjskem klubu, katerega barve je v preteklosti zastopal v vseh selekcijah. S članskim moštvom se je dokopal do prvega in tretjega naslova državnega prvaka v zgodovini kluba, medtem ko je bil v sezoni 2010/11, ko je Gorenje Velenje prav tako stopilo na slovenski rokometni Olimp, posojen v novomeško Krko. Jeseni 2014 se je nekdanji mladinski reprezentant preselil k mariborskemu Braniku, leto za tem pa nato prvič odšel na tuje in na Poljskem okrepil prvoligaško moštvo Gwardia Opola. Pred sezono 2016/2017 se je pridružil avstrijskemu prvoligašu Brucku, katerega član je tudi v tej sezoni.

S slednjim bo v prihodnje tesneje sodeloval tudi RK Gorenje Velenje, ki je z avstrijskim klubom podpisal pismo o nameri po tesnejšem sodelovanju. To bo zajemalo več področij, med drugimi tudi pomoč pri izobraževanju trenerskih kadrov in razvoju mladih igralcev.

Rok Bizjak, direktor RK Gorenje Velenje: "Veseli nas, da smo se uspeli dogovoriti z domačim igralcem, ki prihaja iz naše šole. Emir počasi prihaja v za vratarja najboljša leta. V zadnjih sezonah si je v tujini nabral precej izkušenj, za katere verjamem, da mu bodo prišle še kako prav ter da nam bo tudi po zaslugi teh v naslednjih sezonah pomagal do dobrih rezultatov. V Gorenju Velenju želimo zgraditi ekipo, ki bo temeljila na rokometaših, ki imajo potencial in lahko še napredujejo. Verjamemo, da bo Emir znal izkoristiti ponujeno priložnost in naredil še korak višje na svoji športni poti."

Emir Taletović, okrepitev RK Gorenje Velenje za naslednjo sezono: "Vesel sem, da se vračam v klub, ki ga dobro poznam in v katerem sem že igral. Vrnitev v domače Velenje mi daje novo priložnost za dokazovanje in napredek, obenem pa predstavlja tudi nov velikanski izziv. Želim si, da v naslednji sezoni z ekipo prikažemo čim boljše igre, dosegamo dobre rezultate ter izpolnimo zadane cilje. Upam, da bomo s soigralci tudi v prihodnje deležni podpore s tribun Rdeče dvorane, saj ta vsakomur prinaša dodatno motivacijo, še zlasti pa domačemu rokometašu. Komaj že čakam tekme v velenjskem dresu."

EMIR TALETOVIĆ
Igralno mesto: vratar
Višina: 189 cm
Rojen: 09.01.1990 (Slovenj Gradec)
Dosedanji klubi:
2016-2018 Bruck (AVT)
2015/2016: Gwardia Opola (POL)
2014/2015: Maribor Branik
2011-2014: Gorenje Velenje
2010/2011: Krka (posojen iz Gorenja Velenja)
       -2010: Gorenje Velenje

Več informacij

Foto: RK Gorenje Velenje