Eurosport bo še pet let prenašal vse razburljive dvoboje in dramatične zaplete z enega najbolj priljubljenih turnirjev na koledarju ljubiteljev tenisa. Pogodba z USTA velja za vse evropske države razen Velike Britanije in Irske, kjer Eurosport že od nekdaj pravice dodeli lokalnim medijskim ponudnikom.

Z novo pogodbo, ki poteče leta 2022, je Eurosport pridobil izključne pravice do prenosov OP ZDA. Pogodba ga zavezuje, da na svoj program še naprej uvršča le najbolj aktualne in najboljše športne vsebine, kar je v skladu z njegovo osnovno strategijo. Še nadaljnjih pet let bodo lahko gledalci skozi celotno sezono turnirjev spremljali najbolj vroča imena svetovnega tenisa na Eurosportovih TV-programih in Eurosport Playerju. Rafael Nadal, Roger Federer in nova šampionka v ženskih vrstah Simona Halep bodo s svojimi nastopi v Melbournu, Parizu, Wimbledonu in New Yorku, kjer potekajo štirje turnirji za grand slam, še naprej tešili teniške strasti gledalcev.

Eurosport bo kot vedno prenose turnirjev dopolnil z najbolj strokovno komentatorsko ekipo na svetu, ki iz bogatih izkušenj črpa svoje pronicljive in izčrpne analize. V izbrani vrsti prepoznavnih teniških legend in zdaj Eurosportovih strokovnjakov so Mats Wilander, Chris Evert, Barbara Schett, John McEnroe in supertrener Patrick Mouratoglou. Eurosport Germany pa se je za leto 2018 z Borisom Beckerjem že dogovoril, da bo med turnirji za grand slam spet zraven in spet poznavalsko seciral dvoboje.

Generalni direktor Eurosporta Peter Hutton: “Odprto prvenstvo ZDA je vsakič zelo posebno, saj se ljubitelji tenisa za štirinajst dni še zadnjič v sezoni grand slam turnirjev zberejo in uživajo v predstavah.

"Pogodba nas zavezuje k osredotočenosti na najpomembnejše dogodke sezone, poleg tega pa se trudimo, da so naše vsebine tudi lokalno obarvane. To dosežemo tako, da v različnih državah sodelujemo z domačimi strokovnjaki in izpostavljamo domače junake.”

"Eurosport je naš zelo pomemben in cenjen partner, ki mu je s stalno nadgradnjo in investiranjem v vrhunsko produkcijo uspelo še povečati število gledalcev odprtega prvenstva ZDA," pravi vodja financ na USTA Lew Sherr.

"Zelo smo zadovoljni, da smo naše sodelovanje podaljšali še za pet let."

Poleg medijskih pravic za OP ZDA ima Eurosport trenutno v lasti tudi pravice za prenose OP Avstralije in Roland Garrosa v 50, za turnir v Wimbledonu pa v 34 evropskih državah.