Eurosport bo svoj prenos Grand Slama dvignil na popolnoma novo raven. Prvič bo namreč začel na novem kanalu ekskluzivno za Roland Garros v ultra HD ločljivosti prenašati vsako tekmo, ki se bo odvijala na igriščih v prestižnem centru Philippe Chatrier.

Kanal Eurosport 4K bo v času turnirja od nedelje, 27. maja, do nedelje, 10. junija, na voljo v več državah po Evropi, vključno s Slovenijo, kjer bo prenos omogočen v sodelovanju s T2. Na letošnjem Roland Garrosu bo Eurosport 4K prenašal samo dogajanje v živo iz centra Philippe Chatrier. Prav tako bo to prvič, ko bo Eurosport prenašal športne dogodke v živo v ultra HD ločljivosti v več državah istočasno in tako sledil nemškemu Eurosportovemu prenosu Bundeslige v ultra visoki ločljivosti, ko sta se februarja spoprijela 1 FC Koln in Borussia Dortmund.

Pedro Garcia-Ayesta, direktor produkcije za tenis pri Eurosportu, pravi: »Eurosport je postal sinonim za inovacije in pri prenosu tenisa ni nič drugače – vedno skušamo premikati meje, da bi bili naši prenosi še bolj privlačni teniškim navdušencem po Evropi.«

»Prenos smo že dvignili na popolnoma novo raven s krajšimi formati, kot je The coach (Trener), ki predstavlja kombinacijo analiziranja in tehnologije s pomočjo realnovirtualnega studia. Eurosport 4K je najbolj poglobljena izkušnja spremljanja, ki je na voljo, in veseli nas, da bodo teniški navdušenci po Evropi tako lahko izkusili dramatične trenutke Roland Garrosa.«

Eurosport je prenašal vsak Roland Garros od leta 1989 naprej in letos bo na voljo 250 ur akcije v živo v 53 državah prek Eurosporta in Eurosport.com, v Evropi pa tudi prek Eurosportove aplikacije. Pri prenosu iz Pariza bosta sodelovala sedemkratni zmagovalec Grand Slama Mats Wilander in nekdanja zvezda ženskega tenisa Barbara Schett.

Foto: Getty Images