Rokometaše Gorenja Velenja je na predzadnji domači tekmi pred novoletnim premorom čakal zahteven preizkus. V Rdeči dvorani je minulo sredo gostoval skopski Vardar, ki je bil na koncu boljši s 30:24.

Klub iz Skopja, ki je v minuli sezoni postal veliki zmagovalec VELUX EHF Lige prvakov, je v Šaleško dolino prišel z odlično popotnico, saj na predhodnih 20 tekmah med evropsko klubsko elito ter v Ligi SEHA Gazprom v tej sezoni še ni izgubil. Tega ni uspelo spremeniti niti velenjskim "osam", ki so se v dvoboj podale brez poškodovanega organizatorja igre Roka Ovnička(poškodba sprednje stegenske mišice), Matjaža Brumna, ki ga trener Željko Babić ni uvrstil v ekipo ter praktično tudi kapetana Nika Medveda (poškoba ramena), ki je v igro vstopil le za dva (neuspešna) strela s sedmih metrov.

Z medlim začetkom v obrambi so velenjski rokometaši tekmecem dovolili, da so hitro povedli s 4:1, po zadetku v nebranjeno mrežo pa sredi 19. minute že z 11:6. Kljub temu se črno-rumeni niso predali. V 27. minuti so se približali na 12:15, nato pa sta ob igralcu več v polju Jan Grebenc in Klemen Ferlin zgrešila strela na prazna Vardarjeva vrata. Gostujoča zasedba, ki je v Velenju nastopila zgolj s 13 igralci, se je nato na glavni odmor odpravila s prednostjo štirih zadetkov (16:12).

Domača ekipa se je favoriziranim tekmecem uspešno upirala še v prvih petih minutah drugega polčasa, nato pa so ti vendarle unovčili svojo kakovost. Do 48. minute so napravili delni niz 7:2, povedli s +8 (25:17) in tekmo mirno zaključili. Pri Gorenju Velenju je štiri gole dosegel Matic Verdinek, po tri pa so dodali Nejc Cehte, Žarko Pejović in Gregor Potočnik.

Nov preizkus velenjsko zasedbo v regionalnem tekmovanju čaka že ta konec tedna, ko bo gostovala pri srbski ekipi iz Pančeva. V prihodnjem tednu jo nato pred odhodom na novoletni premor čakata še zadnja preizkusa. V sredo bo v Rdeči dvorani gostoval beloruski prvak Meškov, dan kasneje pa se bodo Velenjčani odpravili še na pokalno tekmo v Grosuplje.

V Velenju je bilo pestro tudi med polčasom. Tedaj so na igrišče stopile vse klubske zasedbe ter ekipi partnerske Rokometne šole Sebastjana Sovića in se predstavile zbranim navijačem. Vse so si prislužile velik aplavz za uspešne borbe v tekmovanjih Rokometne zveze Slovenije. 

Željko Babić, trener Gorenja Velenja: "Čestitke ekipi Vardarja, ki je pokazala svojo kakovost. Na začetku tekme svojih možnosti nismo izkoristili. Očitno je, da so naši fantje utrujeni ter da komaj čakajo novoletni premor. Tudi to je razlog za pomanjkanje osredotočenosti v ključnih trenutkih tekme pri izkoriščanju strelov in igri v obrambi."

Rok Zaponšek, vratar Gorenja Velenja: "Čestitke ekipi Vardarja za zmago. Ekipa iz Skopja je evropski klubski prvak, zato je proti njim vselej težko igrati. Borili smo se po svojih najboljših močeh. Morda se nismo ravno držali vseh napotkov trenerja. V prihodnje moramo še bolj trdo trenirati da bomo dvignili raven naše igre ter da tako dosežemo zastavljene cilje."

LIGA SEHA GAZPROM, 11. KOLO: Sreda, 13. decembra:
GORENJE VELENJE : VARDAR 24:30 (12:16)

Gorenje Velenje: Cehte 3, Medved, Haseljić 2 (1), Ferlin, Grebenc 2, Grobelnik, Toskić 2, Drobež, Potočnik 3, Golčar 2, Markotić 1, Verdinek 4, Kleč 2, Zaponšek, J. Tajnik, Pejović 3.

Vardar: Šterbik, Nedanovski, Popovski 1, Kristopans 2, Moraes Ferreira 2, Maqueda 7, Gjorgjeski, Abutović, Canellas, Cindrić 7 (3), Šiškarev 1, Vojvodić 4, Marsenić 6.

STATISTIKA / VEČ INFORMACIJ

Foto: RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun