Ljubljana, 5. junij 2018 – Pred letošnjim svetovnim prvenstvom v nogometu adidas Football predstavlja novo linijo kopačk Energy Mode, ki jih bodo to poletje nosili nekateri najboljši nogometaši na svetu. Kopačke v drznih barvnih kombinacijah rumene, oranžne, modre in rdeče nogometašem zagotavljajo popoln nadzor, stabilnost, udobje in podporo – adute, ki omogočajo optimalno igro med nogometno mrzlico. V modelih X18.1, Predator 18.1, NEMEZIZ 17.1 in COPA 18.1 bodo na svetovnem prvenstvu v Rusiji med drugimi zasijali največji nogometni zvezdniki, kot so Paul Pogba, Mesut Özil, Luis Suárez in Robert Firmino.

V kolekciji Energy Mode navdušuje popolnoma nov model X 18.1, zasnovan na podlagi inovativne tehnologije in materialov, ki zagotavljajo popoln nadzor in podporo tudi pri zelo hitri igri. Zgornji, raztegljivi del kopačke je izdelan iz ultra tanke mreže SKELETAL WEAVE, ki daje občutek lahkosti in omogoča odzivnost žoge že ob dotiku.  Prav tako kopačka, ki jo bosta v Rusiji nosila Gabriel Jesus in Luis Suárez, vsem hitrim igralcem in napadalcem zagotavlja večjo stabilnost, kar je ključnega pomena pri pospeševanju in v trenutkih visoke hitrosti. Posodobljen in lahek  zunanji podplat SPEEDFRAME in minimalistična zasnova s kombinacijo tehnologije Drillium prinašata izjemen oprijem, medtem ko 3D kalup za peto zagotavlja udobno in stabilno prileganje, ki med pospeševanjem ohranja stopalo na mestu.

Kolekcijo Energy Mode dopolnjujejo tudi barvno posodobljene kopačke Predator 18.1. v udarni rumeno-črni barvni kombinaciji, ki jih bosta v Rusiji nosila Paul Pogba in Mesut Özil ter kopačke COPA 18.1., ki izvirajo iz mundiala v poznih 70. letih, letos pa navdušujejo v drzni kombinaciji rdeče in rumene. Predatorice zagotavljajo podporno prileganje in stabilnost s strukturo v obliki nogavice SOCKFIT COLLAR, zgodnjo plastjo PURECUT LACELESS brez vezalk in s podplatom s tehnologijo BOOST, kopačke COPA 18.1. pa s kompresijskim pregibnim jezikom in inovativnim sistemom Sock Construction, ki posnema zasnovo nogavic. Kolekcijo Energy Mode zaključuje model NEMEZIZ 17.1 v oranžni barvi, ki ga bo letos nosil nogometaš Robert Firmino. Najnovejše kopačke za agilne nogometaše so zasnovane tako, da pomagajo izboljšati učinkovitost na igrišču, ponašajo pa se s sistemom za boljši oprijem AGILITYBANDAGE in s tehnologijo TORSIONTAPES, ki stabilizira stopalo in omogoča ultimativno prileganje.

V okviru letošnjega največjega svetovnega športnega dogodka je adidas predstavil tudi najbolj osebno oglaševalsko kampanjo doslej, ki združuje 56 zgodb najvplivnejših svetovnih športnih ustvarjalcev, kot so nogometaš Leo Messi, tenisačica Caroline Wozniacki, supermodel Karlie Kloss in pevec Pharrell Williams. S kampanjo »Ustvarjalnost je odgovor« želijo v adidasu navdihniti ustvarjalce v svetu športa, da so še bolj pogumni, delajo nepričakovane poteze in oblikujejo lastno resničnost, k temu pa pozivajo tudi preostale športnike, glasbenike, umetnike in filmske ustvarjalce po svetu. Podobe, trenutki in vsebine, ki jih ustvarjajo z adidasom, bodo predstavljali prvo odprto oglaševalsko kampanjo in resničen utrip največjega svetovnega športnega dogodka.

Več o kampanji in športnih ustvarjalcih pa v navdihujočem videu: Creativity is the answer. Pridružite se adidasu pri spreminjanju sveta športa in sledite razpravam s #HereToCreate na @adidasfootball na Twitterju, Instagramu in Facebooku. Za več informacij  obiščite adidas.com/HereToCreate in adidas.com/football.