Na tej tekmi se je zbralo okoli 200 gledalcev, svojevrstno vzdušje so ustvarili tudi številni navijači iz Borovnice, boj pa je bil ogorčen vse od zadnje tretjine, saj so Borovničani držali korak s Thunderjem. Šele v zadnji tretjini, ki je bila po mnenju Thunderja ena njihovih najboljših tretjin v letošnjem državnem prvenstvu, so zlomili odpor Borovničanov, ko je v 51. minuti zadel Džafič, le minuto kasneje pa še Dolenc. Peti zadetek za Thunder je nato po odličnem prodoru Štrosa dosegel Bučar in postavil končnih 2:5.

Ekipi Loka Spiders Dewalt in Jesenice sta odigrali dve tekmi, v prvem krogu polfinala je namreč njihova tekam odpadla. Prvo so gladko dobili Škofjeločani z 8:2, v drugi pa so se morali zelo potruditi in so tretjo tretjino dobili z delnim rezultatom 3:1, njihova zmaga ni bila nikoli zares ogrožena.

Pri Polycomu so tudi v drugi tekmi potrdili prevlado nad Insportom,in če je bila prva zmaga presenečenje, so se na drugi tekmi odrezali še bolje in posebej v tretji tretjini popolnoma nadigrali nasprotnika, saj so jo dobili s 5:0. Polycom se je v polfinale uvrstil kot najslabše uvrščena ekipa, zdaj pa se bodo v sklepnem delu borili za peto mesto z ekipo Galaks Domel Marmorja, ki je v drugem krogu polfinala tudi ugnala drugo ekipo Spidersov.
 
Rezultati polfinala
b) Borovnica - Thunder Jesenice 2:5, skupaj 6:9
d) Loka Spiders B - Galaks Domel Marmor 3:4, skupaj 6:10 
a) Loka Spiders Dewalt : Jesenice 8:2 
c) Polycom Brlog - InSport Canadien 12:6, skupaj 18:11
a) Jesenice - Loka Spiders Dewalt 5:7, skupaj 7:15

Pari finala
Prvi krog 15.04.2006, tekme se odigrajo individualno
Za 1. mesto
Loka Spiders Dewalt - Thunder Jesenice
 igra se na 2 zmagi

Za 3. mesto
Jesenice – Borovnica

Za 5. mesto
Polycom Brlog - Galaks Domel Marmor

Za 7. mesto
Loka Spiders B - InSport Canadien

igrata se 2 tekmi, upošteva se gol razlika