Spoštovani prijatelji in prijateljice tenisa, obveščamo vas, da smo se pri Tenis Slovenija, na podlagi analiz in razprav o dopolnitvi največjega slovenskega poletnega športnega dogodka – mednarodnega teniškega turnirja ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia open, ki bo med 3. in 11. avgustom potekal že 6. zaporedno leto, odločili ustanoviti dolgoročni dobrodelni projekt »Gibaj, mladina!«

Po razmisleku in zbranih podatkih raziskav, ki kažejo, da so današnji otroci vse manj vzdržljivi, vse manj športno-gibalno aktivni, prekomerno težki in preveč časa preživijo pred računalniki, smo se odločili, da v šolskem letu 2018/19 pomagamo socialno šibkejšim otrokom do brezplačne telesne vadbe. Cilj projekta za leto 2018 je tako zbrati denarna sredstva za financiranje enkrat tedenske 60 minutne vadbe 100 otrokom, v starosti med 7 in 11 let. Organizirano vadbo bodo izvajali usposobljeni športni delavci v teniških klubih širom Slovenije. 

Denar bomo zbirali preko sms donacij, prodaje vstopnic za koncert skupine Big Foot Mama na teniškem stadionu v Portorožu, prek prodaje vstopnic za ogled polfinala in finala turnija ATP Challegner Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2018 ter z dražbo podpisanih športnih predmetov, med katerimi sta tudi teniški lopar Rafaela Nadala ter smuči Jakova Faka, s katerimi je nastopil na zadnjih olimpijskih igrah.

Več o samem projektu, katerega glavna ambasadorja sta igralec Rado Mulej in TV voditeljica Nuša Lesar, najdete v priloženi priponki. Naj omenimo, da bo to hkrati tudi Mulejev osebni projekt, saj si želi bolj športno aktivnega in zdravega življenjskega sloga, prek tega pa bo tudi promoviral celoten projekt. Kako bo vse skupaj zgledalo pa si lahko ogledate v prvem od dvanajstih promocijskih video klipov, ki bodo lansirani vsako soboto na Facebook profilu Tenis Slovenija in profilih ambasadorjev projektov.

Vstopnice za dobrodelni koncert.

(za)Gibajmo skupaj z Radotom in omogočimo, da se bo gibala tudi slovenska mladina!