V ekstremnih vremenskim razmerah, ki jih je v ameriškem Tryonu povzročil orkan Florence, je glavni trener Kobilarne Lipica Benjamin Aillaud znova potrdil, da sodi med deset najboljših voznikov na svetu.

Kljub izjemno zahtevnim vremenskim razmeram, ki jim je botroval orkan Florence, so se pretekli konec tedna v Tryonu v ameriški zvezni državni Severna Karolina zbrali najboljši tekmovalci v konjeniškem športu na svetu. Razlog za to so bile Svetovne konjeniške igre - največje in najbolj prestižno konjeniško tekmovanje na svetu, ki poleg olimpijskih disciplin, kot so dresurno jahanje, preskakovanje ovir in eventing ter para dresurno jahanje, vključuje tudi priljubljeno vožnjo vpreg, reining, vzdržljivostno jahanje in voltežiranje.

V vseh teh konjeniških disciplinah štejejo Svetovne konjeniške igre tudi kot svetovno prvenstvo, zato je bila konkurenca res močna, boj za najvišja mesta pa napet do zadnjega trenutka.

V ekstremnih vremenskih razmerah in ostri konkurenci najboljših svetovnih voznikov je glavni trener Kobilarne Lipica Benjamin Aillaud znova potrdil, da sodi med deset najboljših na svetu. Francoski ekipi je pomagal do četrtega mesta in z individualnim osmim mestom dokazal, da je med najboljšimi desetimi vozniki sveta v kraljevski preizkušnji vožnje vpreg – vožnji štirivpreg.

Svoje znanje in izjemne izkušnje z vso predanostjo prenaša tudi na jahače in voznike vpreg Kobilarne Lipica, kjer mu za odličen uspeh čestitajo.

Foto: Francoska konjeniška zveza (FFE/PSV)

Več informacij