Uspeh slovenske košarkarske reprezentance na 40. evropskem prvenstvu v košarki EuroBasket 2017 je preplavil vso Slovenijo. Fantje nas niso navdušili le s svojo igro, odličnimi rezultati in trdo priborjenim odličjem.

Prepričali so nas njihova levjesrčnost, borbenost, ekipni duh in požrtvovalnost. Vrline, s katerimi jim je uspelo nepredstavljivo – postati evropski prvaki v košarki! Kot zlati sponzor Košarkarske zveze Slovenije in moške članske reprezentance je zavarovalnica Generali zgodovinski uspeh slovenske izbrane vrste ovekovečila z izvirnim darilom izpod risalke znanega slovenskega karikaturista Marka Kočevarja, s katerimi je na današnji novinarski konferenci presenetila naše zlate šampione.

 Vanja Hrovat, predsednica uprave zavarovalnice GENERALI d.d. je ob predaji ekskluzivnega darila povedala: "Dragi fantje, res iskrene čestitke za levjesrčno igro. Ponosni sponzor smo in vesela sem, da ste Sloveniji prinesli ne samo odlično košarko, ampak tudi optimizem in zavedanje, da znamo zmagati tudi Slovenci."

Zavarovalnica Generali slovenske košarkarje in Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS) neprekinjeno podpira vse od leta 2011.