17. 6. 2022 - Goran Dragić želi skupaj s svojo fundacijo, sponzorji, partnerji in prijatelji prenoviti košarkarska igrišča in vrniti naše mlade na zunanja igrišča. V ta namen se bo v  ponedeljek, 20. junija, ob 11. uri odvila uradna otvoritev prenovljenega košarkarskega igrišča pred Šolskim centrom Novo mesto. Njegova fundacija bo skupaj s sponzorji, med njimi tudi z Generalijem, na otvoritvi organizirala košarkarsko igro »knock out«. Gre za družabno igro, v kateri bodo sodelovali izbrani tekmovalci, ki jih bodo izbrali sponzorji ter nekaj dijakov iz Šolskega centra Novo mesto. Vsak tekmovalec bo kot darilo prejel tudi košarkarsko žogo. Število sodelujočih bo največ 15. Zmagovalec bo prejel Goranov podpisan dres, vsi tekmovalci pa bodo za spomin prejeli fotografijo z njim in njegov avtogram. V primeru slabega vremena se bo dogodek prestavil.

Kampanja prenove zunanjih košarkarskih igrišč se je pričela pred tremi leti, ko je Goran z Mestno občino Ljubljana, sponzorji in partnerji prenovil igrišče v ljubljanskem parku Tivoli. »S pametno aplikacijo #podarimigram smo se odločili povezati tradicijo in sodobno tehnologijo, saj želimo, da bi bili naši mladi v današnjem digitalnem svetu čim bolj fizično aktivni,« je dejal svetovno znani košarkar Goran Dragić. Podporo mladim športnikom pa Generali izkazuje tudi s sodelovanjem na sedemdnevnem košarkarskem kampu. Lansko leto so petim otrokom iz prikrajšanih okolij ponudili spremljevalni program. Otroci so med drugim osebno spoznali člane slovenske paraolimpijske reprezentance.

Njegovo fundacijo sestavlja ekipa, ki ima enake želje, vizije in cilje kot Goran. Verjamejo, da si vsi otroci zaslužijo enake možnosti za uresničitev svojih sanj, ne glede na socialni status njihove družine ali morebitne telesne okvare in gibalne omejitve. V nedeljo, 10. julija, pa načrtujejo otvoritev še enega igrišča. Tako bodo tudi v Laškem dobili prenovljeno igrišče, čemur bo sledila tudi otvoritev že drugega kampa, ki bo potekal vse do 16. julija v Thermana Park Laško Superior hotelu in v dvorani Tri Lilije. Njegov cilj je udeležencem kampa omogočiti fantastičen teden, ki ga lahko preživijo s svojim idolom. »Želimo, da udeleženci s tabora odidejo malce utrujeni, a z lepim nasmehom na obrazu, s polno torbo lepih spominov, znanja in novih prijateljstev,« je še dodal.