Po tretjemu mestu v minuli sezoni državnega prvenstva se RK Gorenje Velenje tudi v prihodnje želi preizkušati na najvišji evropski ravni. Na sedež evropske rokometne zveze je zato vložil vlogo za nastop v novi sezoni VELUX EHF Lige prvakov.

Do 5. junija, ko se je iztekel rok za oddajo prijav, se je za nastop v prihodnji sezoni Lige prvakov prijavilo 34 klubov iz 23 držav. O udeležencih nove sezone evropske klubske elite - prostora je za 28 ekip - bo 18. junija na zasedanju v škotskem Glasgowu odločal izvršni odbor EHF-a. K odločitvam slednjega bo botrovalo rangiranje držav, po katerem je Slovenija je iz lanskega 7. zdrsnila na 10. mesto, ter osem kriterijev, po katerih bodo ocenjevali prijavljene klube – primernost dvorane, televizijske pravice, uvrstitev v zadnji sezoni državnega prvenstva, obiskanost tekem, predstave v minulih sezonah tekmovanj pod okriljem EHF-a, sponzorski potencial kluba, izvajanje dolžnosti ter upoštevanje predpisov in zanimivost za medije.

Medtem sta že znana datuma žrebov. Klubi, ki se bodo podali v kvalifikacije, bodo svoje tekmece dobili 27. junija na Dunaju, ples kroglic za razvrstitev v skupine prvega dela Lige prvakov pa se bo na istem mestu odvil dva dni za tem. Tekmovanje bo novi sezoni potekalo po enakem sistemu kot v minuli. V skupinah A in B bo nastopalo po osem moštev, izmed katerih se bo četverica uvrstila v nadaljnje tekmovanje, šesterica pa se bo v skupina C in D borila za eno izmed prvih dveh mest, ki prinašata dodatne kvalifikacije za nastop v četrtfinalu.

Velenjski klub je v minuli sezoni petič v svoji zgodovini meril med najboljšimi evropskimi klubi. V skupini C je na koncu z identičnim dosežkom kot kasnejši španski podprvak Ademar Leon zasedel tretje mesto in ostal brez dodatnih kvalifikacij za nastop v četrtfinalu. Ose so vpisale šest zmag in štiri poraze. Med drugim so poleg že omenjenih Špancev ugnale tudi danski Skjern, norveški Elverum in romunski Dinamo, ki jim je bilo tokrat dodeljeno neposredno mesto med evropsko elito.

Janez Gams, športni direktor Gorenja Velenja: "Četudi se minula sezona za naš klub ni končala po pričakovanjih, si tudi v prihodnje želimo svoje igre prikazovati na evropskem zemljevidu. Po odpovedi Rika Ribnice smo prek Rokometne zveze Slovenije na EHF vložili prijavo za nastop v VELUX EHF Ligi prvakov. Prepričani smo, da si naš rokomet v trenutni sestavi tekmovanja zasluži dva predstavnika. Mislim, da so to z igrami v evropskih tekmovanjih dokazali tako klubi kot tudi članska reprezentanca. Sedaj z nestrpnostjo čakamo odgovor izvršnega odbora EHF-a, za katerega upam, da bo odločil ne le v korist našega kluba temveč celotnega slovenskega rokometa."

Klubi, ki so oddali vloge za nastop v VELUX EHF Ligi prvakov: Alpla HC Hard (Avstrija), SKA Minsk, Meškov Brest (oba Belorusija), PPD Zagreb (Hrvaška), Skjern, Bjerringbro Silkeborg (oba Danska), Barcelona Lassa, Ademar Leon (oba Španija), Cocks (Finska), Paris Saint-Germain, Montpellier, Nantes (vsi Francija), Flensburg Handewitt, Rhein-Neckar Löwen, Füchse Berlin (vsi Nemčija), MOL-Pick Szeged, Telekom Veszprem (oba Madžarska), Vardar, Metalurg (oba Makedonija), Elverum (Norveška), PGE Vive Kielce, Orlen Wisla Plock(oba Poljska), Sporting (Portugalska), Dinamo Bukarešta (Romunija), Čekhovski Medvedi (Rusija), Celje Pivovarna Laško, Gorenje Velenje (oba Slovenija), Wacker Thun (Švica), Tatran Prešov (Slovaška), IFK Kristianstad (Švedska),  Bešiktaš MOGAZ (Turčija), Maccabi Srugo Rishon Lezion (Izrael), OCI Lions (Nizozemska) in Motor Zaporožje (Ukrajina).