Članska ekipa Gorenja Velenja se na reprezentančni premor, ki se bo končal naslednji vikend, podaja s suvereno zmago. V Rdeči dvorani je odpravila srbsko Vojvodino, od katere je bila boljša s 37:20.

Črno-rumeni so obračun s srbskimi prvaki začeli precej nezbrano in jih s tehničnimi napakami v uvodnih minutah držali v igri. Po zaostanku z 0:2 je v 13. minuti Robert Markotić v nasprotnem napadu zadel za 7:4, pet minut kasneje pa so se tekmeci uspeli približati na 8:9. Nato so Velenjčani strnili svoje vrste, dvominutno izključitev na strani Vojvodine izkoristili za niz 4:0 (14:8), v nadaljevanju pa brez večjih težav prišli do tretje zmage v regionalni druščini.

Trener Željko Babić, ki je pred tekmo z Vojvodino počitek namenil Roku Golčarju, zaradi poškodb pa niso nastopili niti Žarko Pejović (poškodba palca), Jan Grebenc (zvin gležnja), Darko Stojnić (operacija rame) in Vid Levc (operacija kolena), je proti Vojvodini obilico priložnosti ponudil upom, rojenim leta 2000. Organizator igre Domen Tajnik, ki bo šele konec meseca dopolnil 17 let, je tako že v prvem polčasu dosegel oba svoja zadetka, še gol več je dodal desni zunanji Jernej Drobež (za oba so to prvi goli na uradnih tekmah v članski konkurenci), vratar Miljan Vujović pa se je v končnici izkazal z dvema obrambama.

V velenjski ekipi sta bila sicer strelsko najbolj razpoložena Matjaž Brumen in Niko Medved. Prvi je dosegel devet, drugi pa šest zadetkov. Naslednji preizkus »ose« čaka čez skorajda dva tedna - v soboto, 4. novembra jih v VELUX EHF Ligi prvakov doma čaka obračun z norveškim Elverumom, tri dni za tem pa bodo v regionalnem tekmovanju gostili še moštvo Zagreba.

Željko Babić, trener Gorenja Velenja: "Naši fantje so odlično pristopili k tekmi, svojo moč pa so pokazali tudi mladi igralci. Proti Vojvodini se je predstavila prihodnost velenjskega rokometa. Ponosen sem na njih! Upam, da bodo s svojo kakovostjo nekega dne nastopili tudi v članskih reprezentancah. Če bo temu tako, bom izredno srečen, da sem jim do tam lahko vsaj nekoliko pomagal. Proti srbskim prvakom smo prikazali dobro in čvrsto igro v obrambi, obenem pa potrpežljivo čakali na svoje priložnosti. Razlika v kakovosti ekip je bila očitna."

Jernej Drobež, rokometaš Gorenja Velenja: "Trdo delo s treningov se vrača. Občutki po prvih zadetkih v Ligi SEHA Gazprom so izvrstni. Rad bi se zahvalil trenerju in soigralcem, saj mi to brez njih ne bi uspelo. Na tekmi smo se sicer držali dogovorov iz slačilnice. Naša igra je bila disciplinirana, z dobro obrambo pa smo prihajali tudi do hitrih nasprotnih napadov, ki so prinesli številne zadetke."

LIGA SEHA GAZPROM, ZAOSTALA TEKMA 5. KOLA: Nedelja, 22. oktobra:
GORENJE VELENJE : VOJVODINA 37:20 (19:11)

Gorenje Velenje: Ferlin, Vujović, Zaponšek, Cehte 4, Medved 6 (1), Haseljić 2, D. Tajnik 2, Ovniček 2, Toskić, Drobež 3, Potočnik 3, Markotić 3, Verdinek 3, Kleč, J. Tajnik, Brumen 9.

Vojvodina: Jandrić, Jelić, Čagalj 2, Stojanović 2 (1), Nadoveza 2, Jovanović 4, Ratković, Trifković, Stanković 2, Nikolić 1, Radičević, Bojanić, Grozdanić 6 (1), Radović 1, Jeremić.

STATISTIKA / VEČ INFORMACIJ

FOTO: RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun