Eno izmed vodilnih evropskih podjetij na področju gospodinjskih aparatov Gorenje je sklenilo globalno partnerstvo z enim najbolj priznanih nogometnih klubov na svetu Paris Saint-Germainom. Podjetje s 70-letno tradicijo se je leta 2018 priključilo kitajski multinacionalki Hisense International, ki je ena od vodilnih svetovnih proizvajalcev potrošniške elektronike in gospodinjskih aparatov.

Partnerstvo velikih mojstrov
Globalno partnerstvo z nogometnim klubom Paris Saint-Germain naznanja začetek novega poglavja športnih sponzorstev za Gorenje. Združila se bosta kraljestvo vrhunskih kuhinjskih aparatov in svet nogometne poezije. V novi koronavirusni realnosti nogometni navdušenci pogrešajo obiske stadionov in goreče navijanje za velike mojstre na igrišču. Za svoje ljubljence lahko stiskajo pesti vsaj doma in obenem uživajo v okusnih jedeh, pripravljenih z Gorenjevimi gospodinjskimi aparati. Igra, ki jo obožujemo, in male radosti življenja, kot so slastne domače dobrote – si v teh časih sploh lahko želimo še kaj več?

Ljubezen do igre na vseh koncih planeta
Alenka Potočnik Anžič, direktorica marketinga v Hisense Gorenje Europe, pravi: »Navdušeni smo, da smo sklenili partnerstvo z enim največjih nogometnih klubov na svetu. Paris Saint-Germain je resnično edinstvena institucija in izjemen poslovni partner. Njihove temeljne vrednote so popolnoma v skladu z našimi. Oboji se zavedamo svoje družbene odgovornosti, zato si želimo, da bi srečo in veselje ponesli v milijone domov po celem svetu. Tudi v teh posebnih časih lahko uživamo v vsakem trenutku življenja. Radi bi, da navijači Paris-Saint Germaina za svoj klub navijajo v zavetju svojega doma, polnega Gorenjevih gospodinjskih pripomočkov.«

Znamka za preprosto in izpolnjujoče življenje
Vse od svojih začetkov se v Gorenju osredotočajo na razvoj gospodinjskih pripomočkov in storitev. Slovenska znamka zagotavlja popolne tehnične novosti in ponuja izjemne praktične rešitve. Njihova obljuba drži – Gorenjevi gospodinjski pripomočki resnično olajšujejo življenje. Temeljne vrednote znamke so jasne: preprostost, učinkovitost, trajnost in »dolgoživost«. Tem vrednotam, s katerimi gradijo in utrjujejo prepoznavnost svoje blagovne znamke, ostajajo zvesti že leta. Veliko pozornosti posvečajo skrbi za svoje stranke in njihovo dobro počutje. Šport je močno orožje, ki lahko znamki pomaga, da ostane povezana s skupnostjo. V Gorenju so ponosni na svojo bogato zgodovino športnih sponzorstev in tudi na to, da so pomagali ustvariti veliko čudovitih športnih zgodb.

Gorenje diha s športom
Globalno partnerstvo z velikanom svetovnega nogometa bo Gorenje še utrdilo na mestu enega največjih športnih sponzorjev v Evropi. Že skoraj 30 let so pokrovitelji slovenske nordijske reprezentance in rokometnega kluba Gorenje Velenje. Od leta 2017 so uradni partner Evropske rokometne zveze. S podpiranjem evropskega nogometnega prvenstva UEFA Euro 2020 so vstopili v nogometni svet, »svet igre«, vznemirljivo potovanje pa nadgrajujejo s partnerstvom s Paris Saint-Germainom.