Članska ekipa RK Gorenje Velenje je pred novo sezono doživela nepričakovano spremembo. Na naslov kluba je namreč prispela ponudba danskega Skjerna za prestop Jana Grebenca, ki ga je s črno-rumenimi vezala še enoletna pogodba. Velenjski klub se je, upoštevajoč željo igralca, z danskimi prvaki dogovoril za pogoje prestopa.

Grebenc se je v Šaleško dolino preselil pred začetkom minule sezone in se z osami prvič na svoji športni poti preizkusil v Ligi prvakov. Na uvodnih štirih obračunih je tekmecem nasul 16 golov, ravno na zadnjem izmed njih v Švici pa staknil neugodno poškodbo gležnja, ki ga je za dalj časa oddaljila z igrišč. Grebenčeve dobre predstave niso ostale neopažene. Za nagrado, ki je plod njegovega truda in dela vseh v velenjskem klubu, bo tako tudi v novi sezoni zaigral med evropsko klubsko elito.

Janez Gams, športni direktor Gorenja Velenja: "Veseli nas, da dobre predstave naših fantov niso ostale neopažene. Ime Jana Grebenca lahko od danes dodamo na seznam rokometašev, ki so s predstavami v dresu Gorenja Velenja nase opozorili tuje, finančno premožnejše klube. Po prejetju Skjernove ponudbe smo se, glede na Janovo željo, da se predčasno poda novim izzivom naproti, odločili, da sprejmemo ponujeno. Finančno nadomestilo je zadovoljilo obe strani, igralcu pa smo omogočili, da naredi korak naprej na svoji športni poti. Janu na njegovi nadaljnji športni poti želimo vse najboljše. Kljub Grebenčevem odhodu verjamemo, da imamo pred novo sezono kakovostno, mlado ekipo, ki ji bomo morda dodali še kakšnega igralca."

www.rk-gorenje.com

Foto: RK Gorenje Velenje