Tolmin, 5. 9. 2018 – Hidria je v okviru projekta Gradimo močna partnerstva za bodoče zmagovalce postala glavni sponzor mladih posoških nogometnih upov. V ta namen sta korporacija in Nogometni klub Tolmin (NK Tolmin) ustanovila Nogometno šolo Hidria Tolmin, ki bo združevala otroške in mladinske ekipe omenjenega kluba. V njej bodo otroci in mladostniki iz Posočja trenirali v vzpodbudnem in strokovnem okolju ter tako kakovostno nadgrajevali svoje nogometno znanje.

Nogometna šola Hidria Tolmin bo v svojih vrstah združevala sedem selekcij mladih upov slovenskega nogometa, starih med 5 in 19 let. Več kot 120 otrok in mladostnikov bo treniralo pod strokovnim vodstvom nogometno izobraženih in licenciranih trenerjev. Ti bodo s svojim znanjem, izkušnjami ter raznolikimi programi dela in dodatnimi aktivnostmi pomembno pripomogli k razvoju nogometnih veščin mladih tolminskih nogometašev.

Zaradi sponzorstva Hidrie bodo procesi dela in treniranja po posameznih starostnih kategorijah bolj kakovostno načrtovani in izvajani. Strokovni trenerski štab in vodstvo kluba bosta podpirala šolsko izobraževanje igralcev ter jih redno seznanjala in učila o pravilih nogometne igre. Nogometna šola Hidria Tolmin pa bo namenjena tudi združevanju in sodelovanju s selekcijami iz širšega Posočja, tudi s futsal klubom Puntar.  Pomembno bo prepoznavanje nogometnih talentov ter pridobivanje in grajenje močnih in kakovostnih nogometašev, med katerimi bo nekoč lahko kdo zaigral tudi za kakšno odmevnejšo svetovno moštvo. 

Nogometno šolo Hidria Tolmin je Hidria podprla v okviru projekta Gradimo močna partnerstva za bodoče zmagovalce. Korporacija je z njim že postala generalni sponzor Hokejskega društva Hidria Jesenice, ki združuje 250 igralcev starih med 3 in 20 let. Poleg tega je sedmim mladim upom slovenskega tenisa skupaj s partnerji in podporniki omogočila udeležbo na enotedenski teniški Akademiji Novaka Djokovića v Beogradu. Mladim rokometašem pa simbolično podarila 264 rokometnih žog. V korporaciji se namreč dobro zavedajo, da lahko tudi gospodarstvo pomembno prispeva k razvoju mladih in njihovih profesionalnih karier.

Močna lokalna skupnost, zadovoljni krajani in talentirani posamezniki so ključni za uspešen razvoj in krepitev tako Slovenije kot lokalnih okolij. Interes Hidrie namreč ni le dobro poslovanje in doseganje vrhunskih poslovnih in finančnih rezultatov. Odločena je ustvarjati tudi zadovoljstvo in socialno varnost ter graditi boljšo prihodnost za vse. Zato skupaj s partnerji športnim in ostalim talentom nudi tudi štipendije, počitniško delo in možnost zaposlitve v partnerskih podjetjih.

Foto: HISTORY/A+E Networks/Nikolaus Jung