Tenis Slovenija in Petrol vas skupaj z Blažem Kavčičem vabita, da se pridružite projektu Igrajmo tenis!, ki je namenjen ljubiteljem tenisa vseh generacij. V mesecu maju, natančneje 19. in 20. maja, bo ŠC Millenium v BTC City Ljubljana znova, že četrto leto zapored, prizorišče najbolj množičnega teniškega dogodka za najmlajše ljubitelje tenisa, Igrajmo tenis!, ki se ga je lani udeležilo več kot 350 otrok iz vse Slovenije.

Poleg priljubljenega Festivala Nakupov iz Zabave, ki bo istočasno potekal v ljubljanskem BTC-ju, se bo v dveh dneh odvil teniški turnir, na katerem bodo tekmovali otroci iz vseh slovenskih klubov, stari od 8 do 11 let. Vzporedno s turnirjem pa bo v nedeljo, 20. maja, dopoldan potekala Teniška olimpijada, popoldan pa na Ball boys boot camp vabimo mlade pobiralce teniških žogic. Na prizorišče so seveda vabljeni tudi starši, prijatelji in ostali spremljevalci mladih upov.

Poleg otrok bo dogodek razveseljeval tudi ljubitelje tenisa starejših generacij, ki bodo imeli možnost brezplačnega igranja na teniških igriščih po vsej Sloveniji. Lani je to priložnost izkoristilo več kot 1.200 teniških navdušencev. Seznam sodelujočih klubov bo v naslednjih dneh objavljen na spletni strani Tenis Slovenija in na facebook profilu Tenis Slovenija.

Ambasador projekta Igrajmo tenis! je eden najboljših slovenskih teniških igralcev in prvi Slovenec, ki se mu je uspelo prebiti med najboljših sto igralcev na svetu, Blaž Kavčič.