Včeraj v dopoldanskih urah je bila v Univerzitetni kliniki v Baslu operirana Ilka Štuhec. Operacija sprednjih križnih vezi v levem kolenu je bila uspešno izvedena s strani prof. Niklausa Friedericha.

Specialist za poškodbe kolen prof. Niklaus Friederich, ki je Ilki Štuhec pred leti operiral tudi desno koleno in ji s tem tako rekoč omogočil nadaljevanje smučarske kariere, je bil po nesrečni nedeljski poškodbi jasna izbira za opravljanje operativnega posega. Po mnenju strokovnjaka se je današnja operacija uspešno zaključila, slovenska smučarka pa je tako pripravljena na začetek okrevanja.

Operativnemu posegu, ki je potekal včeraj v jutranjih in dopoldanskih urah, je prisostvovala tudi kineziologinja v ekipi Ilke Štuhec Anja Šešum. Po koncu je povedala: »Ilka je v zadnjih dneh s svojim pozitivnim razmišljanjem levo koleno ustrezno pripravila na poseg. Zjutraj ni bilo pretirane otekline, tudi mišice so delovale zelo dobro. Kmalu po začetku posega je bilo jasno, da drugih poškodb v kolenu ni, zatorej je zdravniška ekipa popravila sprednjo križno vez, prof. Friederich pa je bil z opravljenim delom zadovoljen.«

V ekipi Ilke Štuhec torej kljub poškodbi razmišljajo pozitivno in so z mislimi že pri novem cilju – uspešni rehabilitaciji in pripravi na povratek na bele strmine.