Zadnji marčevski petek je na igriščih Škulj tenis centra v Dobrovi že deseto leto zapored potekal nočni managerski teniški turnir dvojic - Zlati lopar. Vrhunski večer je minil  v znamenju  odličnih teniških dvobojev, živahnem navijanju, sproščenem druženju več kot 80-ih udeležencev. 

Udeležence jubilejnega dogodka je na začetku pozdravil in nagovoril organizator turnirja Marko Mlakar, direktor Amrop Adria, podjetja za iskanje in selekcijo vodilnih kadrov, ki je  ponosen na dejstvo, da je turnir v teh letih postal tradicionalen, dobro obiskan, da udeleženci domov odhajajo zadovoljni in nasmejani, kar je -  poleg napetih dvobojev, sklepanja novih poznanstev in poslovnih vezi - tudi namen dogodka.

Zmagovalca jubilejnega Zlatega loparja sta v zgodnjih jutranjih urah postala Barbara Mulej, Iskratel in Janko Cajhen iz podjetja SICOM. Nagrado za njuno borbo na teniških igriščih so prispevali: Telemach, Zavarovalnica Triglav, Britansko-slovenska gospodarska zbornica in Big Bang. Drugo mesto sta si priigrala odvetnik Simon Bračun in Uroš Mesojedec, Big Bang, tretje pa Jordan Misajlovski, Loterija Slovenije in Sergio Foti, Hoteliers Inspiration.

Malo pred polnočjo se je na igrišču odvila tudi družabna igra za vse udeležence, v kateri so  merili moč udarca z loparjem, ki pa seveda ni bil navaden, ampak precej večji. Merilec hitrosti je pokazal, da je z loparjem najmočneje udaril Bojan Kos, Gorenjski tisk in si za nagrado priigral teniški lopar znamke Head.

Po finalnem dvoboju, ki je bil tokrat še posebej napet, podelitvi nagrad, razrezu jubilejne torte, slikanju udežencev na naslovnici revije, ki je 'izšla' samo za ta turnir, so si bili vsi udeleženci enotni,  da bi se moral turnir nadaljevati tudi naslednje leto, a zaenkrat je prihodnost zavita še v tančico skrivnosti, saj, kot meni organizator Marko Mlakar iz podjetja Amrop Adria, obstaja veliko idej, kako druženje ob teniški igri narediti še spektakularnejše.

Foto: Žiga Intihar