Podobno se mi je zgodilo v Stockholmu na DN Galan. Napravila sem taktično napako, toda storila jo je tudi Maria Mutola in Nicole Teter, ki je teklataktično zelo modro, naju je obe premagala.

Ko sem videla rezultate s Herculis Golden League mitinga, se mi je za hip zazdelo, da sem morda storila napako tudi s tem, ko nisem nastopila tam. Toda, če sedaj pogledam nazaj, sem v belgijskem Hechtelu tekla skorajda perfektno. Zelo zadovoljna sem z 1:55.19, čeprav nisem bila dovolj skoncentrirana vse od začetka do cilja in bi morda lahko tekla še bolje.

Jolanda ČeplakMed obema tekmama sem opravila nekaj intervjujev, kot na primer za Cosmopolitan, in posnela nekaj slik za mojega sponzorja SPAR za njihovo kampanjpo po markeih v Sloveniji, v kateri reklamiram izdelek poimenovan "Natur pur". Posnela sem tudi TV spot in radijske reklame, tako da sem bila kar polno zaposlena. V Velenju smo medtem gostili na posebnih pripravah tudi nekaj atletov iz moje skupine. Colin Jackson in še nekateri angleški atleti so prišli v Velenje in pri nas trenirali pred njihovim pomembnim nastopom na Commonwealth Games. To, da smo privabili v Velenje tako zveneča imena svetovne atletike, nam ogromno pomeni.

Ta čas treniram dvakrat dnevno skoraj vsak dan, vmes pa imam počitek in terapije ter masaže po ustaljenem urniku. Trudim se narediti vse, da bi obdržala svoje noge v polni formi in zdrave. Zares veliko žrtvujem vse pa z enim samim ciljem: ostati čimbolje pripravljena na nastop v Muenchnu, ki je zame tako zelo pomemben. Ko bom prispela v Munchen, se bom dokončno odločila, če bom nastopila v obeh mojih disciplinah, na 800 in 1.500 m. Največ je odvisno od tega, koliko bo prijavlejnih za tek na 800 m in koliko kvalifikacijskih nastopov bomo posledično imeli v teku na 800 m. Tudi po Evropskem prvenstvu me namreč čaka še nekaj zelo pomembnih nastopov in nikakor ne želim biti preveč utrujena.

Pričakujem, da bom dobro pripravljena za EP, zavedam pa se, da tam nikakor ne bo lahko zmagati, čeprav imam po letošnjih rezultatih res kar 3 sekunde prdnosti pred tekmicami. Marsikaj se lahko zgodi in morala bom biti ves čas popolnoma skoncentrirana. Svoj dnevnik bom dopolnila 4, avgusta, ko bom prispela bv Muenchen. Stanovala bom v Hospitality Centre mojega opremljevalca s copati (zahvaljujoč predvsem njihovemu evropskemu predstavniku Karlu Stithu). Ta njihov center je v zelo prijetnem okolju blizu English Garden, kjer bom lahko tudi trenirala tek.
Jolanda Čeplak