NBA je včeraj objavila, da bo letošnje globalno prvenstvo NBA za juniorje, Jr. NBA Global Championship ponovno potekalo v okviru dogodka ESPN Wide World of Sports, ki se bo odvijal v Walt Disney World, v Orlandu na Floridi, od 11. do 16. avgusta 2020.

Prvenstvo Jr. NBA Global Championship poteka tako za dečke kot deklice, obe diviziji pa sta razdeljeni na ameriške in mednarodne skupine. Tekmovanje se začne z igro vseh ekip proti vsem in nadaljuje z izločitvenim turnirjem. ZDA so razdeljene na regije: Srednja, Srednja Atlantska, Srednji zahod, Severovzhod, Severozahod, Jug, Jugovzhod in Zahod. Preostali svet pa na regije: Afrika, Azija, Tihi ocean, Kanada, Kitajska, Evropa in Bližnji vzhod, Indija, Latinska Amerika in Mehika. Letošnje prvenstvo bo tretje zapored, do sedaj pa slovenski deklice ali dečki še niso bili izbrani, da zastopali ekipo Evrope na prvenstvu - mogoče pa bo letos ta čast pripadla tudi našemu podmladku.

Med enotedenskim dogodkom se bo vseh 32 ekip poleg turnirja udeležilo tudi dejavnosti, ki jih bodo vodili aktualni in nekdanji igralci NBA in igralke WNBA. Dejavnosti so namenjene krepitvi temeljnih vrednot lige jr. NBA in hkrati igralcem nudijo tudi razvojne priložnosti in nepozabne izkušnje, vključno z zdravstvenim in wellness programom, razvojem vodstvenih sposobnosti ter projekti za razvoj lokalnih skupnosti v okviru iniciative NBA Cares. Lanskoletnega dogodka so se med drugim udeležili Dwyane Wade, Kareem Abdul-Jabbar, Grant Hill, Breanna Stewart, Swin Cash, Mike Conley in Aaron Gordon,

Kvalifikacijska tekmovanja za globalno prvenstvo NBA za juniorje za leto 2020 se bodo končala letos spomladi, več podrobnosti o vrhunskem zaključnem dogodku v Orlandu pa bo objavljenih v prihodnje.