Ljubljana, 2. april 2020 – Ker sta za dm zdravje in varnost na prvem mestu, so v obdobju, ko se svet spopada s koronavirusom, sprejeli odločitev, da jubilejnega 15. dm teka za ženske ne bodo izvedli na predvideni datum. Največji tekaški dogodek za ženske na prostem v Sloveniji je prestavljen na 5. september.

Pri drogerie markt Slovenija so v leto 2020 vstopili v znamenju sprememb, ki je osrednja tema aktualne kampanje, s katero posameznike spodbujajo, da zapustijo svojo cono udobja. S tem vprašanjem se še toliko bolj pogosto srečujemo v zadnjih tednih, ko smo se zaradi koronavirusa znašli v nepoznanih okoliščinah, s katerimi se soočamo na državni in svetovni ravni. Čeprav konca krize zaradi koronavirusa še ne moremo natančno napovedati, so pri podjetju dm s pozitivnimi mislimi usmerjeni v prihodnost. 15. dm tek za ženske bodo namesto 30. maja izvedli v soboto, 5. septembra 2020, v ljubljanskem parku Tivoli.

Prijavljenih že preko 3500 tekačic
Ker je dm tek za ženske vseslovenski praznik teka, ki v ljubljanski park Tivoli vsako leto privabi več tisoč tekaških navdušenk, so pri dm prepričani, da bodo tudi v jesenskem terminu dogodek izpeljali še bolje, z večjim številom tekačic in predvsem v bolj varnem in sproščenem vzdušju. “Preko 3500 tekačic je kljub trenutnim okoliščinam že izkazalo svoje zaupanje v letošnji dogodek in verjamemo, da se bo družina dm tekačic do septembra še povečala. Jubilejni 15. dm tek bomo  s skupnimi močmi naredili še večji in boljši,” so prepričani pri dm, kjer bodo tekačicam za lažjo odločitev, ali bodo sodelovale, podaljšali obdobje nakupa startnin po ugodnejši ceni. Nakup startnin bo do 14. avgusta možen po znižani ceni 25,60 EUR.

Več informacij o dm teku je na voljo na spletni strani dogodka.

Foto: Anže Malovrh, Jure Makovec, Urban Urbanc


Nazaj