Velenje, 13. september – Jure Košir, ambasador 2. dobrodelnega teka Otrok otroku, bo pred tekom vodil otroke skozi vaje za razgibavanje in ogrevanje. Obljublja, da bo z njimi tudi tekel. Zabavno glasbeni del bo v rokah Mance Špik. Vabljeni otroci iz vse Slovenije!

Jure Košir je tudi po končani športni karieri predan športu, priljubljen med mladimi in njihov velik vzornik. Ob tem ima široko odprto srce za stiske drugih, najsi bodo zdravstvene ali socialne. V vlogi ambasadorja dobrodelnega teka Otrok otroku bo otrokom prikazal pravi način ogrevanja in potrebnega razgibavanja, da bodo progo pretekli brez težav in predvsem brez morebitnih poškodb.

Na dogodku ne bo manjkalo zabave, otroških delavnic, animiranja, druženja, niti glasbe. Veselo družbo bo še dodatno razveseljevala Manca Špik, tudi sama mlada mamica.

Srce Skazinega dobrodelnega teka Otrok otroku je spodbujanje medsebojne pomoči med otroki, saj lahko vsak otrok, ne glede na starost in velikost, prispeva k velikim dejanjem. Bistvo dobrodelnega teka Otrok otroku je, da otroci tečejo v paru in tako pomagajo drug drugemu pri doseganju cilja. Staršem in otrokom ni potrebno iskati kandidata za par za svojega otroka. Za to bodo z veseljem poskrbeli organizatorji. Pomembno je, da na cilj pritečejo z roko v roki in tudi tako uresničujejo sporočilo «zmagamo, ko si pomagamo»!

Prijave, prijave, prijave!
Na tek se je potrebno prijaviti. Štartnina oz. donacija za vsakega otroka znaša 5 €, in je namenjena Plavalnemu klubu Velenje. Zbranim sredstvom iz naslova startnin, bodo v Skazi dodali enakega in tako znesek podvojili. Celotna donacija bo pomagala štirim delfinčkom – članom skupine plavalcev z Downovim sindromom, da se bodo udeležili Evropskega prvenstva, ki bo od 28. oktobra do 4. novembra letos v Parizu.

Otroke prijavijo odrasli, tečejo pa na progah različnih dolžin:
Cicibančki 450 m: 1 – 4 leta starosti
Sončki 900 m: 5 – 9 leta starosti
Zvezdice 1800 m: 10 – 14 let starossti
Otroci s posebnimi potrebami: 450 m

Otroci bodo lahko dolžino proge tudi prilagodili svojim zmožnostim, če bodo ocenili, da zmorejo več ali manj od svoje starostne skupine. Idejo teka Otrok otroku je letos podprlo izjemno število partnerjev, ki se jim organizatorji iskreno zahvaljujejo: Lidl Slovenija, Ljubljanske mlekarne, Fructal, Argeta, Mestna občina Velenje, Gorenje gostinstvo, 2party, Pladent, Value Ad Games, SKB banka, Cetis, Fist, Alluminium Kety Emmy, Gašperšič d.o.o., Sij Zipcenter, Edit, Ustanova Rdeča žoga, Ravne Presses, Eurobox, Kartem, Metaloprema, ORO Plastika, Roplast s.p., Tobos, Pekarna Vodoničnik, Festival Velenje, Paloma, Žito, Get Interactive, Telekom Slovenije, Adriatic, Manner, Pikapolonica, Bolton, Conditus, Baloni Magic-Romana Kolenc s.p., Pikapolonica – vse za otroka, Moja Galerija – Sandra Vidmar

Medijski pokrovitelji: Moj radio, Naš čas, Koroški Radio, Radio 1, Mediaspeed

Organizatorji toplo vabijo otroke in njihove prijavitelje – starše, da se pridružijo v plemeniti ideji « zmagamo, ko si pomagamo. V primeru slabega vremena, bo organizator pravočasno sporočil nadomestni datum dogodka.

Več o projektu in prijave.