Ta petek se bodo rokometaši še zadnjič podali na tekme državnega prvenstva. V 10. kolu Lige NLB za prvaka bo moštvo Gorenja Velenja gostovalo pri Celju Pivovarni Laško. Tekmo, ki se bo začela ob 19. uri, bo v živo moč spremljati tudi preko malih zaslonov na Sportklubu 1.

Izbranci Klemna Luzarja pred tekmo ostajajo v boju za srebrno kolajno, a bo ta v veliki meri odvisen tudi od razpleta obračuna med Rikom Ribnico in Koprom. Minulo soboto so črno-rumeni Ribničane ugnali z 21:19 ter se z neposrednimi tekmeci za 2. mesto na lestvici izenačili po številu točk. Zavoljo prve tekme (29:24) premorejo rokometaši iz dežele suhe robe boljšo razliko med danimi in prejetimi zadetki, kar pomeni, da mora Gorenje Velenje, v kolikor želi tekmovanje končati pred Rikom Ribnico, na koncu zbrati vsaj točko več.

Zadnji medsebojni obračun velikih rokometnih rivalov iz Celja in Velenja je bil na sporedu pred dobrima dvema tednoma. Rokometaši iz Šaleške doline so se tedaj v uvodnih 40 minutah odlično držali, narekovali ritem igri, nato pa napravili nekaj nepotrebnih napak, pošle so jim tudi moči, in Celjani so tekmo dobili s 27:24. Slednji so medtem že postali novi državni prvaki.

Klemen Luzar, trener Gorenja Velenja: "Po dobro odigranih zadnjih tekmah še vedno obstaja možnost, da v državnem prvenstvu zasedemo drugo mesto. Res je, da smo v dani situaciji precej odvisni od tekme v Ribnici, a mi želimo gledati predvsem nase. Verjamem, da tekmecem lahko nudimo dostojen odpor in če se nam ponudi možnost za zmago, jo bomo zagrabili z obema rokama. V primeru, da nam bo veliki met uspel, a bomo ob tem sezono vseeno končali kot tretji, mislim, da bomo v vsi v klubu, kot tudi naši navijači vseeno zadovoljni. To je bistvo vsega. Upam, da bomo tudi na zadnji tekmi imeli čim večjo podporo s tribun."

Niko Medved, kapetan Gorenja Velenja: "Pred nami je zaključna tekma sezone. Zavedamo se, kaj tekma prinaša, obenem pa se zavedamo, da v boju za drugo mesto nismo odvisni zgolj od sebe. V slačilnici smo se dogovorili, da bomo obračun med Ribničani in Koprčani odmislili ter se osredotočili le na svojo igro. Skušali bomo narediti vse, da Celjane presenetimo na njihovem terenu in tako skušamo vsaj delno popraviti vtis iz zadnjega dela sezone. Vse navijače našega kluba vabim, da nas podprejo tudi v Celju."

LIGA NLB ZA PRVAKA, 10. KOLO: Petek, 25. maja, ob 19.00:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : GORENJE VELENJE (prenos na Sportklubu 1)

www.rk-gorenje.com