Taverna, Carpacciov trg in ploščad pri Upravi RS za pomorstvo so v soboto popoldan oživeli. Na njih je kar 250 družin aktivno preživljalo svoj prosti čas ob različnih športnih postajah, miselnih igrah, učenju novih veščin, premagovanju ovir ter seveda dobri hrani. Dogodek KOPER GIBA, ki ga je ekipa Aktiven Otrok pripravila že tretje leto zapored, je bil letos največji do sedaj.

Nekaj pred 15. uro so se družine že začele zbirati na informacijski točki ter prevzemati vadbene kartone, ki so jih so njihovi najmlajši morali napolniti na različnih postajah. Po krajšem Olimpijskem protokolu ter športni zaprisegi, ki jo je v imenu vseh prisotnih izrekel Obalni olimpijec Matjaž Markič, so se otroci skupaj s starši preizkusili v tenisu, odbojki, lokostrelstvu, golfu, kajaku, gimnastiki, rokometu, košarki, nogometu in jogi. Na vadbenem kartonu pa ni manjkalo niti miselnih in spretnostnih nalog. Tako so morali menjati ali napolniti zračnico na kolesu, v soli najti dele sestavljanke ter sestaviti sliko avtomobila. 

Ravnodušne gledalcev ni pustil niti spremljevalni program. Brezplačno fotografiranje in tisk slik, plesna animacija, hitri prikaz prve pomoči, ustvarjalne delavnice, telovadba za možgančke, poslikava obraza, gasilski poligon, prava skakalnica za najmlajše, iskanje zaklada po Kopru in še bi lahko naštevali.

Dogodek je omogočila Mestna občina Koper ter številni pokrovitelji, ki so tako ali drugače velikodušno priskočili na pomoč. Ekipa Aktivni Otrok sedaj že kuje načrte za prihodnost in nadejamo se, da bo podobnih dogodkov v Kopru in na Obali v naslednjem letu še več.

Foto: Veronika Malačič za AktivenOtrok.si