Novoletne lučke po mestih že gorijo, iz gostiln in stojnic diši po kuhanem vinu, božički pa plezajo po stenah trgovin. To obdobje ima svoj čar. A kljub temu ima to obdobje predbožičnih in prednovoletnih obdarovanj in nakupov tudi svoje slabosti. Spravlja nas namreč v zagato, saj odpira številne dileme, ko želimo obdarovati svoje prijateljice ali partnerke. Seveda jim želimo kupti nekaj, kar bo zanje res uporabno, a če premalo poznamo njihove hobije, težko prepoznamo, kaj bi to bilo.

Še posebej je zagata hitro prisotna, če je hobi vaše prijateljice ali partnerke dandanes izjemno priljubljen in vse bolj razširjen ples ob drogu. Zato smo se za pomoč, nasvet in kakšno dobro idejo obrnili na blogerko Mademoisellko iz studia Mademoiselle. Povedala je, da kakšen dodaten kompletek oblačil za ples ob drogu nikoli ne škodi. Pri tem je omenila, da je ponudba iz leta v leto vedno večja in boljša. Za nameček pa za vse, ki prisegajo na kupovanje lokalnih izdelkov, tudi na tem področju slovenskih znamk ne manjka.

“Super darilo je tudi večna klasika v novi preobleki - ključek USB z glasbo za trening. Za bolj retro razpoloženje pa kakšna glasbena zgoščenka. Morda v darilu dobimo še navdih za našo novo koreografijo,” pravi blogerka Mademoisellka. Praktična darila za plesalko ob drogu so tudi magnezij in arnikina krema, ki so nepogrešljiva pri vsakodnevnih treningih in jim pomenijo več, kot bi si mislili, pravi sogovornica. Magnezij pomaga proti drsenju, ki je pozimi zaradi mraza še toliko večje, zato se na drog ne ‘prilepijo’ niti pol toliko, kot bi si želele. Arnikina krema pa pomaga proti modricam, saj so tudi te redne spremljevalke treningov. “Nad modricami pa nismo navdušene, čeprav jih lažje skrivamo,” pove Mademoisellka.

Eno boljših daril, ki jih sogovornica navaja, pa je tudi delavnica, ki si jo na primer plesalka ob drogu že dolgo želi obiskati. Za ime delavnice, zvrst plesa ali vaditeljico se je treba seveda prej malo pozanimati, svetuje in dodaja: “Ampak brez skrbi, tako ali tako nikoli ne utihnemo o našemu najljubšemu hobiju.”

Če pa je v načrtu res veliko darilo, potem pa ni boljšega kot plesni drog, smeje doda blogerka Mademoisellka. Prej je treba le preveriti, če ima v stanovanju dovolj prostora, še svetuje.