Favorizirani Kamničani so v Murski Soboti po slabi uri in pol igre rutinirano opravili z domačo Panvito Pomgrad, pa čeprav je bila tekma dejansko bolj izenačena kot na koncu pokaže končni rezultat. Še posebej v uvodnih dveh nizih, ki sta se končala na razliko, pri čemer pa so v končnici obeh nizov vseskozi vodili Kamničani z občutno daljšo klopjo kot Sobočani.

Panvita Pomgrad je sicer hrabro odprla tekmo in na gostujoči servis povedla z 2:0. Sledilo je izenačeno nadaljevanje. Kamničane je v igri držal razigrani bloker Sašo Štalekar za katerega domačini niso imeli rešitve, na drugi strani pa je Fujsova zasedba preveč nihala pri sprejemu servisa kar je oteževalo kakovostno organizacijo napada. Calcit je v sami končni uvodnega niza Sobočanom ušel na 20:24, kapetan Panvite Pomgrad, Gorazd Flisar pa je zatem soigralce gostom približal na vsega točko zaostanka. A se izkušenejši Kamničani niso dali in korektor, Maxson Pereira je izkoristili četrto zaključno žogo za kamniško zmago v uvodnem nizu.

Pa tudi v nadaljevanju je bila slika na parketu podobna. Kamničani so s številnimi menjavami držali visok ritem igre, Sobočani pa so zapravili preveč začetnih udarcev, da bi uspeli držati korak s tekmecem. Po gostujočem vodstvu s 15:20 je zatem sledila praktično repriza končnice uvodnega niza, kjer se je Panvita Pomgrad Calcitu znova približala na vsega točko zaostanka (23:24). A po uspešnem napadu sprejemalca, Domna Kotnika tudi v drugem nizu ni šlo in Sobočani so ostali praznih rok.

Še najmanj je bil zatem negotov in izenačen zadnji, tretji, niz. Prekmurci kot, da bi se vdali v usodo, Kamničani pa so zgolj še opravili pričakovano. Pri Panviti Pomgrad je bilo enostavno preveč lastnih napak, gostujoči trener, Aleš Hribar pa je v zadnjem nizu dal priložnost za igro praktično vsem svojim odbojkarjem. Kamničani so v tretjem nizu namreč vseskozi vodili in nato po zapravljenem napadu domačega napadalca, Jakoba Rojnik zadnji niz prepričljivo dobili na 16.točki za maksimalno zmago s 3:0.

Po tekmi v Murski Soboti sta povedala:

Aleš HRIBAR, trener Calcita Volleya: »Čestitam fantom za prikazano igro. Bili so namreč določeni momenti, ko smo delali neumnosti, najbolj pomembno pa je, da po tekmi v Murski Soboti nesemo domov tri točke. In to proti ekipi, ki bo v prihodnje zagotovo igrala samo še bolje. Ta zmaga je za nas dejansko velikega pomena.«

Gorazd FLISAR, kapetan Panvite Pomgrada: »Uvodna dva niza smo se borili, dobro začeli, ostro servirali in na tak način nadzorovali tekmo. Po dveh izgubljenih nizih pa smo nato popustili in tekma se je končala z zmago gostov s 3:0. Zdaj nas čakajo naporni treningi še naprej in zatem gremo na polno v Hoče. Dejansko nimamo več kaj dosti manevrskega prostora glede zbiranja točk kar pomeni, da proti Hočam v naslednjem krogu moramo biti uspešni.« 

PANVITA Pomgrad – CALCIT Volley  0:3 
Izidi nizov: 23:25, 23:25 in 16:25. 
8.krog 1.DOL, moški / M.Sobota, 01.12.2018
Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 100, sodnika: Seifried (Maribor) in Melavc (Šempeter). 

PANVITA POMGRAD: Pečnik, Vori, Pulko 7, Rojnik 11, Beravs 3, Flisar 3, Volovlek, Bogožalec 14, Bedrač 8, Marovt in Ratkai (oba libero).

CALCIT VOLLEY: Pereira 12, Bregar 5, Jereb 2, Ratek 2, Vidmar 10, Babkov, Štalekar 11, Lakner 1, Kotnik 9, Štembergar-Zupan 1, Ivković 1, Hribar in Golob (oba libero).  

Več informacij