Blaž Kavčič (298. ATP) je z nastopom v finalu lovil 18. zmago na turnirjih serije Challenger, a je moral dvoboj pri izidu ena proti ena v nizih zaradi poškodbe predati. Zmagovalec finala v italijanski Bielli, ki je bil včeraj zaradi dežja prekinjen in prestavljen na današnji dan, je postal Argentinec Facundo Bagnis (192. ATP). 

Kavčič je v polfinalu premagal rojaka Blaža Rolo. V izjemno zanimivem slovenskem polfinalu je po dveh urah in 22 minutah zmagal s 5:7, 6:4 in 6:1. V finalu je zaigral proti Bagnisu in dobil prvi niz s 7:6, v drugem pa je ob prekinitvi zaradi dežja vodil s 4:3. Danes se je dvoboj nadaljeval, Argentinec pa je s tremi zaporednimi igrami izenačil na ena proti ena v nizih. S tem pa se je dvoboj tudi končal, saj ga Kavčič ni bil več zmožen nadaljevati: “Gre za poškodno zadnje mišice. Trenutno me zelo boli, že ob vsakem daljšem koraku je zelo boleče. Po včerajšnji prekinitvi in vodstvu sem začutil bolečino pri 5:4 za tekmeca. Takoj sem vedel, da ne bom mogel nadaljevati. Kljub zdravniški pomoči nadaljevanje ni bilo možno. Razočaran sem. Zadnjih šest mesecev sem garal in bil na pravi poti. Res sem dobro treniral in verjamem, da bi s takšno igro prišel nazaj med najboljše. Že na OP Francije sem zapravil dve zaključni žogi. Če bi zmagal tisti dvoboj, bi verjetno šlo v nadaljevanju samo še navzgor. Tu v Italiji sem res igral dobro. Verjetno pa je bila težavo tudi ta, da sem dva dni zapored igral dva dvoboja na dan. To pomeni tudi dvojno ogrevanje. Ob tem pa je bilo igrišče tudi zelo mokro in kot kaže je bilo vsega preveč. Več o poškodbi bo znanega v naslednjih dneh,”  je na poti domov razočarano dejal Blaž Kavčič.

Finale, peščena podlaga, Biella (37 tisoč ameriških dolarjev): Blaž Kavčič (SLO) - Facundo Bagnis (ARG) 7:6(4), 4:6, 0:0* predaja

www.tenis-slovenija.si