Vodstvo RK Gorenje Velenje je sklenilo triletno sodelovanje z domačinom Kenanom Pajtom (183 cm, 1998), ki je v dresu črno-rumenih tudi začel svojo športno pot. Desnokrilni rokometaš bo v novi sezoni članske izkušnje nabiral v Slovenj Gradcu.

Pajt je v minuli sezoni odigral svoje zadnje mladinske minute in z ekipo segel po izvrstnem drugem mestu med slovensko prvoligaško konkurenco. Obenem je s slovenjegraškim klubom nastopal tudi v članski konkurenci in na 27 tekmah dosegel 103 gole. Prvič se je med člani sicer preizkusil leto poprej, ko je debitiral v dresu os in na dveh tekmah ravno tolikokrat zatresel mrežo tekmecev.

Janez Gams, športni direktor RK Gorenje Velenje: "Želja našega kluba je, da ima v vrstah članske ekipe rokometaše, ki so željni napredovanja skozi trdo delo. Ob tem je naš cilj, da bo med slednjimi v prihodnosti čim več fantov iz lastne rokometne šole. Kar nekaj je takih, ki trkajo na vrata članske ekipe, a jim za primerno vlogo, ki jim bo omogočala nadaljnji razvoj, manjka še nekaj izkušenj. Kenana vidimo v obrisih naše ekipe v prihodnje, a mu trenutno v njej ne bi mogli zagotoviti ustreznega mesta. Obojestranska želja po sodelovanju ni sporna, zato smo se dogovorili za podpis njegove prve pogodbe ter da prvo leto le-te rokometno kilometrino nabira v sosednjem Slovenj Gradcu."

Kenan Pajt, rokometaš RK Gorenje Velenje: "Že od prvih rokometnih korakov je bila moja želja, da se nekoč prebijem v člansko ekipo matičnega kluba. Tu je doma moje srce, tu se najbolje počutim, obenem pa se zavedam, da je Gorenje Velenje odlična odskočna deska za nadaljnjo športno pot. Izjemno vesel, da smo se uspeli dogovoriti za sodelovanje. V naslednji sezoni bom sicer nastopal za klub iz Slovenj Gradca, saj smo se vsi strinjali, da je to zame trenutno najboljša izbira. Mladi rokometaši potrebujemo minute na igrišču, obenem pa igranje na primerni ravni."

www.rk-gorenje.com

Foto: RK Gorenje Velenje