Po besedah direktorja Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj, Reneja Glavnika, je končno dozorel čas za odločilno potezo in organizacijo lastnega profesionalnega kluba. 'V svojem razvoju je Kolesarski klub Perutnina Ptuj prišel do razvojne stopnje, ko prevzema pobude v slovenskem kolesarskem športu. V svoji več kot 15 letni zgodovini smo gojili tekmovalno kolesarstvo v najmlajših kategorijah, pridobivali izkušnje, gojili talente, ti so zrasli in so zdaj z nami. Hkrati pa smo ostajali odprti, da se nam pridružijo vedno novi ljudje pri uresničevanju vedno višjih ciljev. Pred dobrimi desetimi leti smo s Perutnino Ptuj d.d. podpisali listino o trajnem sodelovanju, kar nam omogoča partnerstvo z gospodarstvom, ki razvija filozofijo zdravega načina življenja in gradi svojo družbeno odgovornost tudi s spodbujanjem kolesarskega športa. Danes s ponosom gledamo na prehojeno pot in predstavljamo nove, višje cilje, ki smo si jih zadali v prihodnosti.
Tudi s to ekipo profesionalnih kolesarjev želimo napredovati. Pot do vrha je še dolga in strma, a volje nam ne manjka," je dodal Rene Glavnik.
Dr. Roman Glaser, ki predseduje upravi Perutnine Ptuj in tudi upravnemu odboru Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj, je kolesarske tekmovalce v novo sezono pospremil s spodbudnimi besedami, spomnil pa je tudi na odgovornost vseh, ki so zdaj vpeti v projekt slovenskega profesionalnega športa, do tega, kako se bo kolesarstvo v naši državi razvijalo v prihodnosti. "Cilji gospodarske družbe se skladajo s cilji kluba", je dr. Roman Glaser izpostavil ob predstavitvi filozofije kluba in v nadaljevanju pojasnil: "V Perutnini Ptuj nikoli nismo delovali kot zaprt poslovni sistem, ampak smo od nekdaj odprti za ambicije našega okolja. S temi smo vedno bogatili naše poslovne izkušnje in plemenitili svoje poslovne uspehe. Kolesarstvo, in lahko rečem tudi šport nasploh, je tako kot naša poslovna skupina že preraslo lokalne okvirje. Ta šport zbližuje našo poslovno filozofijo in spodbuja iskanje sinergij z okoljem, iz katerega prihaja večina naših sodelavcev, pa tudi z zdravim načinom življenja."

Ne glede na to, da je predstavljena profesionalna ekipa vseslovenska, torej ni naključje, da je ravno Ptuj postal središče rasti nove kvalitete življenja, ki ga na svojstven način odraža kolesarski šport. Ekipa kolesarjev Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj je pri Mednarodni kolesarski uniji registrirana kot T/III ekipa, kar ji omogoča aktivno tekmovalno udejstvovanje na mednarodni sceni. Pri tem so odločilni moč in sposobnosti kolesarjev v njej, pa tudi strokovna in materialna sposobnost ekipe, ki jo zagotavljajo sponzorji.

Na današnji tiskovni konferenci so predstavili še koledar znanih tekmovanj, ki se jih bosta udeležili ekipi Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj. Prav prva preizkušnja bo ena bolj zanimivih. Grand Prix Costadeli Etrusci 2. februarja v Italiji je ena od treh otvoritvenih evropskih dirk, na katerih se bo Elite profi ekipa Perutnine Ptuj pomerila kot edina iz kategorije TT/III med ekipami uvrščenimi v TT/II in TT/I.
Med ostalimi načrti za letošnje leto so v Kolesarskem klubu Perutnina Ptuj izpostavili tudi, da ne bodo pozabili na svoje rekreativne začetke in bodo tako letos septembra organizirali kolesarski rekreativni Poli maraton primeren za kolesarje vseh starosti in zmogljivosti, za katerega obljubljajo, da bo postal tradicionalen. Napovedujejo pa še tesnejše sodelovanje s kolesarskimi klubi domače regije, s katerimi nameravajo v prihodnosti ustanoviti tudi formalno Zvezo z imenom Štajerski kolesarski pool.

KOLESARJI
Ekipo Elite profi Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj sestavljajo: Valter Bonča, David Dančulović, Massimo Demarin, Branko Filip, Miran Kelner, Mitja Mahorič, Boštjan Mervar, Matej Marin, Dean Podgornik, Radoslav Rogina in Sašo Sviben.
Ekipo Elite do 23 Kolesarskega Kluba Perutnina Ptuj pa tvorijo mlajši, a nič manj obetavni kolesarji: David Črmelj, David Demanuele, Gregor Gazvoda, Aldo Ino Ilešič, Emanuel Kišerlovski, Gregor Kodrič, Boštjan Krevs, Andrej Omulec in Vanja Satinović.
Na tiskovni konferenci so predstavili še koledar znanih tekmovanj, ki se jih bosta ekipi udeležili. Prav prva preizkušnja bo ena bolj zanimivih. Grand Prix Costadeli Etrusci 2. februarja v Italiji je ena od treh otvoritvenih evropskih dirk, na katerih se bo Elite profi ekipa Perutnine Ptuj pomerila kot edina iz kategorije TT/III med ekipami uvrščenimi v TT/II in TT/I.